Η Ελεγκτική καλεί Γενικό Λογιστήριο: Στοπ σε μισθούς και πολλαπλές συντάξεις

Έκκληση προς το Γενικό Λογιστήριο απευθύνει η Ελεγκτική Υπηρεσία αναφορικά με το θέμα των πολλαπλών συντάξεων. Η Ελεγκτική καλεί το Λογιστήριο να  τερματίσει αμέσως την καταβολή μισθών και πολλαπλών συντάξεων προς αξιωματούχους, αφού όπως σημειώνει σε σχετική επιστολή, καταβάλλονται παράνομα. 

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πετριδης, ανέφερε ότι η Υπηρεσία εντόπισε 25 περιπτώσεις, στις οποίες μισθοί και συντάξεις

καταβάλλονται κατά παράνομο τρόπο.

Ανέφερε ότι επιβάλλεται να σταματήσει αυτή την παρανομία, εξηγώντας ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, η σύνταξη των αξιωματούχων αναστέλλεται από την στιγμή που αναλαμβάνουν δεύτερο αξίωμα στη Δημοκρατία.

Διαβάστε επίσης: ΓΕ: Ίσως ζητηθεί επιστροφή χρημάτων από αξιωματούχους με πολλαπλές συντάξεις

Πρόσθεσε ότι, εφόσον η κείμενη νομοθεσία δεν έχει κριθεί αντισυνταγματική, θα πρέπει να εφαρμοστεί.

Ερωτηθείς εάν τίθεται θέμα επιστροφής χρημάτων από τους αξιωματούχους, ο εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είπε ότι απαγορεύεται η αναδρομική ανάκτηση χρημάτων από το κράτος, εφόσον έχει παρέλθει εύλογο χρονικό διάστημα.

Συμφωνώ με τη θέση του @OMichaelides για τις πολλαπλές συντάξεις, γι αυτό και έχω φέρει επανειλημμένως το θέμα στη Βουλή. Για κάθε πολιτειακό αξιωματούχο η αποδοχή πολλαπλών συντάξεων είναι αδιανόητη και πρόκλητικη. https://t.co/00sLYMWG1U

— Averof Neofytou (@AverofCY) January 16, 2024

Πηγή: ΡΙΚ 

Keywords
Τυχαία Θέματα