Η επόμενη της Πενταμερούς: Αλωνίζουν οι Τούρκοι από το Αιγαίο ως την Κύπρο

Τελικά, οι Τούρκοι, για άλλη μια φορά, απέδειξαν ότι είναι συνεπείς με την πολιτική τους και στο ραντεβού με την Ιστορία. Έβγαλαν τον στόλο έξω, όπως γράψαμε την περασμένη Κυριακή, από το Αιγαίο μέχρι την Κύπρο, στο πλαίσιο της άσκησης «Θαλασσόλυκος».

Τα μηνύματα του «Θαλασσόλυκου»  

Τελικώς η Πενταμερής δεν μαλάκωσε την Άγκυρα. Είναι πιο επιθετική και με την άσκηση «Θαλασσόλυκος» στέλνει τα

εξής  μηνύματα:

1. Η δύναμη που θα κυριαρχήσει και στη θάλασσα και στον αέρα είναι αυτή της Τουρκίας, για να ελέγξει τις θαλάσσιες και εναέριες οδούς ως αναγκαία στρατηγικά βήματα στην  Οθωμανική της πολιτική στην πρακτική εφαρμογή μιας περιφερειακής δύναμης παγκόσμιας εμβέλειας.

2. Η Άγκυρα αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα τής Κύπρου και της Ελλάδος και δη τα ειδικά κυριαρχικά τους δικαιώματα όπως αυτά καθορίζονται από το Δίκαιο της Θαλάσσης στα 6, 12 και 200 ναυτικά μίλια.

3. Ο «Θαλασσόλυκος» επικεντρώνεται κυρίως ανατολικά της Ρόδου, νότια του Καστελορίζου και προς τα βόρεια της Κύπρου με απώτερο στόχο να αποδείξει η Τουρκία ότι μπορεί να υπερασπιστεί διά πυρός και σιδήρου το μνημόνιο με τη Λιβύη, να αποκόψει τον στρατηγικό χώρο Κύπρου και Ελλάδος, τον άξονα Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και τον EastMed. Ταυτοχρόνως, διατηρεί υπό τον δικό της έλεγχο την τουρκική λίμνη που δημιούργησε από τη Μαρμαρίδα μέχρι την Αλεξανδρέττα, ως βασικό πυλώνα της «Γαλάζιας Πατρίδας». 

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα