Η Κύπρος στέλνει δύο Air-Tractor για κατάσβεση της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας, Βασίλη Κικίλια, είχε η Υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Προκοπίου μετέφερε την διάθεση από την Κυπριακή Δημοκρατία επίγειων δυνάμεων προς την Ελληνική Κυβέρνηση για αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε την Κυπριακή Δημοκρατία

για την βοήθεια και ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή έχουν καλυφθεί οι ανάγκες τους σε επίγειες δυνάμεις και θα βρίσκονται σε επικοινωνία εάν παραστεί ανάγκη.

Σε λίγο θα αναχωρήσουν από Κύπρο δύο εναέρια μέσα τύπου Air-Tractor του Τμήματος Δασών για να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Διαβάστε επίσης:  Αλεξανδρούπολη: Μαίνεται η φωτιά - Άρχισαν ρίψεις νερού από εναέρια μέσα (VID)

Οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι 198 πυροσβέστες με 26 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Τα εναέρια μέσα που επίσης, επιχειρούν είναι 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού και των Ο.Τ.Α.

Χθες, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι προσπάθειες κατάσβεσης έχουν επικεντρωθεί σε Νίψα, Δωρικό και Αμφιτρίτη ενώ καταβάλονται επίσης προσπάθειες για να θωρακιστεί η βιομηχανική ζώνη της Αλεξανδρούπολης, αναφέροντας επίσης, πως στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης και δημιουργούν αναζοπυρώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα