Η μεγάλη πλειοψηφία των Ισραηλινών θέλει νέα εκεχειρία, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ισραηλινών πολιτών τάσσεται υπέρ μίας νέας συμφωνίας εκεχειρίας με την Χαμάς, προκειμένου να απελευθερωθούν αιχμάλωτοι που κρατούνται στη Γάζα, καταδεικνύει δημοσκόπηση που δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η ισραηλινή εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας, Μααρίβ.

Συγκεκριμένα, το 67% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι τάσσονται υπέρ μίας νέας συμφωνίας εκεχειρίας, σε πλαίσιο ταυτόσημο με την προηγούμενη, βάσει της οποίας θα απελευθερωθούν ισραηλινοί αιχμάλωτοι και

παραλλήλως θα αποφυλακιστούν παλαιστίνιοι κρατούμενοι των φυλακών υψίστης ασφαλείας. Το 22% των ερωτηθέντων απάντησε ότι αντιτίθενται σε μία νέα εκεχειρία ενώ 11% δήλωσαν ότι δεν έχουν άποψη.

Η δημοσκόπηση επίσης αναφέρει ότι, από τους ερωτηθέντες που είχαν ψηφίσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης (συμπεριλαμβανομένου και του κόμματος «Παράταξη Εξουσίας» του Μπένι Γκαντς, ο οποίος, μετά την έναρξη του πολέμου, συμμετέχει στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας), το 84% από αυτούς δηλώνουν ότι τάσσονται υπέρ της σύναψης μίας νέας συμφωνίας εκεχειρίας. Μόνο το 11% αντιτίθενται σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ 5% απαντούν ότι δεν σχημάτισαν άποψη.

Αλλά και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της συμπολίτευσης τάσσονται υπέρ μίας νέας εκεχειρίας με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των αιχμαλώτων. 67% απαντούν ότι υποστηρίζουν μία νέα συμφωνία εκεχειρίας με την Χαμάς, με τους αντιτιθέμενους να ανέρχονται στο 22% , ενώ 11% δεν εκφέρουν άποψη.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε με ερωτηματολόγιο μέσω διαδικτύου χθες και προχθές, στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 502 Ισραηλινοί πολίτες, εβραϊκής και αραβικής καταγωγής, ηλικίας άνω των 18 ετών. Όπως επισημαίνει η εταιρεία «Λάζαρ Μεχκαρίμ», το ποσοστό του δημοσκοπικού λάθους ανέρχεται έως 4,3%.

Διαβάστε ακόμη: Ξεπέρασαν τις 20 χιλιάδες οι νεκροί του πολέμου σύμφωνα με τη Χαμάς

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα