Η μοναδική Αγγειοχειρουργική Κλινική στη χώρα μας των 1000+ εγχειρήσεων

Η μοναδική Αγγειοχειρουργική Κλινική στη χώρα μας εδρεύει στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας του ΟΚΥπΥ, και με το σύγχρονο αγγειολογικό εργαστήριο που διαθέτει εξετάζει όλο το φάσμα της αγγειολογικής παθολογίας, παρέχοντας καθημερινά ποιότητα εξετάσεων και εύκολη προσβασιμότητα στους ασθενείς.

Aπλά και σύνθετα αγγειακά προβλήματα

Στην Αγγειοχειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, μπορούν να απευθυνθούν ασθενείς με απλά και με σύνθετα αγγειακά προβλήματα, καθώς η κλινική διαθέτει πολυετή εμπειρία στην αντιμετώπιση όλου του φάσματος

των αγγειοχειρουργικών επεμβάσεων, φροντίζοντας ασθενείς με: ανευρυσματική νόσο, καρωτιδική νόσο, περιφερειακή αγγειοπάθεια των κάτω άκρων και φλεβική νόσο.

Η κλινική αποτελείται από:

τον Θάλαμο νοσηλείαςτο Τμήμα ημερήσιας φροντίδαςτο Αγγειολογικό Εργαστήριο (5000 υπέρηχοι αγγείων ετησίως)το Τμήμα καθετηριασμών όπου διενεργούνται πληθώρα ενδοαγγειακών και υβριδικών παρεμβάσεων

Σύγχρονος εξοπλισμός

O εξοπλισμός της κλινικής αποτελείται από υπέρηχους τελευταίας γενιάς, ότι πιο σύγχρονο δηλαδή στον τομέα της αγγειοχειρουργικής, ενώ ο θάλαμος διαθέτει τηλεμετρία κάτι που επιτρέπει τη στενή παρακολούθηση των ασθενών μετά τις αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις. Ένα πολύτιμο εργαλείο που ενισχύει την ορθή μετεγχειρητική παρακολούθηση των ασθενών και διασφαλίζει την επιτυχία της επέμβασης.

Οι τεχνικές

Χρησιμοποιούνται οι πλέον σύγχρονες ενδοαγγειακές και υβριδικές τεχνικές όπως η χρήση  stent/graft για την αποκατάσταση της ανευρυσματικής νόσου, καθώς και stent στις καρωτίδες αρτηρίες, όπου υπάρχει ένδειξη. Την ίδια στιγμή, η χρήση laser για αποκατάσταση χρόνιων αποφράξεων στις αρτηρίες των κάτω άκρων τοποθετεί την κλινική σε ένα κλειστό γκρουπ τμημάτων Πανευρωπαϊκώς που χρησιμοποιεί αυτή την τεχνική.

Προσωπικό

Το προσωπικό της κλινικής είναι εξειδικευμένο στην αξιολόγηση και τη φροντίδα των βαρέως πασχόντων ασθενών. Η παροχή υψηλής ποιότητας φροντίδας των ασθενών επιτυγχάνεται με τη σωστή συνεργασία του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού. Το δυναμικό της Κλινικής αποτελείται από πέντε ειδικούς Αγγειοχειρουργούς με πολυετή εμπειρία και δύο ειδικευομένους Αγγειοχειρουργούς. Αξίζει να τονιστεί ότι στην Κλινική υπάρχει η μεγαλύτερη εμπειρία και εξειδίκευση στη διόρθωση ανευρυσμάτων κοιλιακής αορτής τόσο ανοιχτά όσο και ενδοαγγειακά; η δεύτερη μέθοδος εφαρμόζεται συστηματικά από το 2007, ενώ το πρώτο ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής διορθώθηκε ενδοαγγειακά στην Κύπρο το 2004 στο ΓΝ Λευκωσίας.

Κέντρο αναφοράς

Η Αγγειοχειρουργική Κλινική του ΓΝ Λευκωσίας αποτελεί κέντρο αναφοράς στο οποίο αντιμετωπίζεται όλο το φάσμα των αγγειακών παθήσεων και των επιπλοκών τους εξυπηρετώντας τους ασθενείς 7 ημέρες την εβδομάδα επί 24ώρου βάσεως. Η Αγγειοχειρουργική Κλινική πραγματοποιεί ετησίως, πέραν των χιλίων εγχειρήσεων ανοικτών και ενδοαγγειακών, έχοντας ως πρώτιστο στόχο οι ασθενείς να νιώθουν ασφάλεια, και να φεύγουν από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ικανοποιημένοι από την παροχή νοσηλευτικής φροντίδας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Κλινικής ή επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 22603550 και 22603540.

Keywords
Τυχαία Θέματα