Η Μόσχα είναι έτοιμη για τουριστικές σχέσεις με Τουρκία

Η ρωσική πλευρά είναι πλήρως έτοιμη για την επανέναρξη των τουριστικών σχέσεων με την Τουρκία, ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωση του, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο TASS, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως “σε ανταπόδοση αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές να λάβουν όλα τα μέτρα στο σύνολο, που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών για τουριστικούς σκοπούς”.

Την ίδια στιγμή, σημειώνεται πως “οι τουριστικοί πράκτορες και οι Ρώσοι τουρίστες πρέπει να προσεγγίζουν με υπευθυνότητα το σχεδιασμό των ταξιδιών τους στην Τουρκία και

αντικειμενικά να λαμβάνουν υπόψη τον επίμονο αντιτρομοκρατικό κίνδυνο σε αυτή την χώρα”.

Όπως αναφέρεται από το TASS, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στις 29 Ιουνίου μετά από την τηλεφωνική τους συνομιλία με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι η Μόσχα αίρει τους διοικητικούς περιορισμούς σχετικά με τον τουρισμό και έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να ξεκινήσει τη διαδικασία εξομάλυνσης των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων με την Τουρκία.

Σε άλλη είδηση, το TASS αναφέρει ότι η Γραμματέας της Ενωσης Τουριστικής Βιομηχανίας Ιρίνα Τουγιουρίνα ανέφερε ότι οι πρώτοι τουρίστες από την Ρωσία θα μπορούν να επισκεφθούν την Τουρκία σε μια βδομάδα από την άρση των περιορισμών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα