Η «ομάδα καταγραφής» στα Βαρώσια και το ισχυρό «όπλο» της Κύπρου

Η «ομάδα καταγραφής» στην κλειστής πόλης των Βαρωσίων μπήκε στην περιοχή και ξεκίνησε επιτόπιες εργασίες.

Ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό του Facebook αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στα Βαρώσια και είπε ότι η λεγόμενη «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους είναι έτοιμη για εξελίξεις σε σχέση με το άνοιγμα της κλειστής πόλης.

Μιλώντας για το ζήτημα, ο νομικός Κρίς Τριανταφυλλίδης, ανέφερε ότι δεδομένης της κατάστασης, εάν η Λευκωσία

έχει κάποια «όπλα» θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσει, μπορεί να είναι για κάποιους οδυνηρά, όμως, είναι πολύ οδυνηρό και για τους πρόσφυγες να βλέπουν τις περιουσίες τους να καταπατούνται για 45 χρόνια, και για τους Αμμοχωστιανούς να βλέπουν ότι ο κ. Οζερσάι μιλά για εποικισμό της πόλης. 

Με τη σειρά του ο νομικός Αχιλλέας Δημητριάδης, ανέφερε ότι μεγάλο ζήτημα είναι και το ΕΒΚΑΦ.

Έχει δημιουργηθεί ένα αφήγημα, είπε, και είναι γι΄ αυτό τον λόγο που ο κ. Οζερσάι μαζί με μια επιτροπή έχει επισκεφθεί την περιφραγμένη πόλη. Το επιχείρημα ΕΒΚΑΦ εύκολα καταρρίπτεται, όμως, πρέπει η Κυπριακή Δημοκρατία όταν πολίτες της προσφεύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, να τους βοηθάει, σημείωσε. 

Το δεύτερο το οποίο μπορεί να κάνει, είναι να πει στο κτηματολόγιο να ετοιμάσει εκτιμήσεις για την απώλεια χρήσης αυτών των περιουσιών. 

Κληθείς να σχολιάσει εάν τα νομικά εργαλεία είναι αρκετά ώστε να αναγκάσουν την Τουρκία να συμπεριφερθεί με συγκεκριμένο τρόπο, ο κ. Τριανταφυλλίδης ανέφερε ότι για το θέμα του ΕΒΚΑΦ, το νομικό καθεστώς είναι ξεκάθαρο. Τελεσιδίκως, τα όποια δικαιώματα, καθορίστηκαν από το 1960.

Το νομικό «όπλο» όταν το χρησιμοποιήσεις σωστά, είναι ένα τεράστιο «όπλο», σημείωσε. 

Δείτε όλα όσα ανέφεραν στα βίντεο που ακολουθούν. 

Keywords
Τυχαία Θέματα