Η πολιτεία να μην τιμά πραξικοπηματίες λέει ο Σύνδ. Δημοκρατικών Αντιστασιακών

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι  απαιτεί «να σταματήσει εδώ και τώρα η πολιτεία να τιμά τους πραξικοπηματίες», προσθέτοντας ότι δια του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης «κατέθεσε δάφνες τιμής στους δολοφόνους της παρτίδας μας».

«Δυστυχώς ακόμα και ανήμερα της επετείου του πραξικοπήματος η νέα Κυβέρνηση επιβεβαίωσε την απόλυτη ταύτισή της με τις πρακτικές της προηγουμένης δεκαετούς διακυβέρνησης

του Συναγερμού», αναφέρει.

Συμπληρώνει ότι «μαζί με το ΔΗΣΥ και το ΕΛΑΜ έγιναν ένα στην επιχείρηση ανακατασκευής της ιστορίας, που εδώ και χρόνια καλλιεργείται επιμελώς, εξισώνοντας τον θύτη με το θύμα» και διερωτάται «τι πολιτικό κεφάλαιο άραγε περιέχει αυτή η κίνηση».

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών καλεί «τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση του σε άμεση απολογία».

Επίσης, καλεί «όλους, τον κόσμο της αντίστασης και της Δημοκρατίας, κόμματα και οργανώσεις, να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες και να συστρατευτούν μαζί μας για κάθαρση και δικαίωση».

«Θυμίζουμε πως ποτέ δεν λάβαμε απάντηση κατά την προεκλογική περίοδο για το τι θα πράξει ο κ. Χριστοδουλίδης προς αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και της μνήμης των αντιστασιακών. Τώρα γνωρίζουμε», προσθέτει.

Τέλος, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών αναφέρει ότι την Δευτέρα, 17 Ιουλίου στις 19:30 μ.μ. στο Μνημείο Πεσόντων Αντιστασιακών (έναντι εκκλησίας Αγίου Νικολάου Λεμεσού) φωνάζουμε κατάρα στο φασισμό, όπως αναφέρει, «αίσχος στους προδότες» και «απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η πολιτεία να τιμά τους πραξικοπηματίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα