Η Ρωσία δήλωσε ότι απώθησε ουκρανική απόπειρα διασυνοριακής επίθεσης

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του απέτρεψαν χθες ουκρανική προσπάθεια διασυνοριακής επίθεσης στη ρωσική περιοχή Μπέλγκοροντ.

Σε ανακοίνωση, το υπουργείο ανέφερε ότι η Ουκρανία είχε προσπαθήσει να αποβιβάσει 30 στρατιώτες με ελικόπτερα κοντά στο συνοριακό χωριό Κοζίνκα. Δήλωσε ότι απωθήθηκαν από Ρώσους στρατιώτες και συνοριοφύλακες.

Ο ρωσικός στρατός δήλωσε ότι από τις 12 Μαρτίου έχει απωθήσει πολλές διεισδύσεις μαχητών που προέρχονταν από το ουκρανικό έδαφος, επιθέσεις που έγιναν

με αφορμή τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία.

«Από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου, στρατεύματα… απώθησαν όλες τις απόπειρες Ουκρανών μαχητών να διεισδύσουν στο έδαφος των περιοχών του Μπέλγκοροντ και του Κουρσκ στη Ρωσική Ομοσπονδία. Οι επιθέσεις μονάδων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων απωθήθηκαν», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν νωρίτερα ότι δύο ρωσικές συνοριακές επαρχίες, το Μπέλγκοροντ και το γειτονικό Κουρσκ, δέχονταν επίθεση από ένοπλες ομάδες Ρώσων, που είναι κατά του Κρεμλίνου και εδρεύουν στην Ουκρανία.

Οι Ρώσοι άρχισαν σήμερα να προσέρχονται στις κάλπες για τις προεδρικές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται σε διάστημα τριών ημερών και στις οποίες είναι βέβαιο ότι θα επικρατήσει ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Διαβάστε επίσης: Οι Ρώσοι ψηφίζουν στις προεδρικές εκλογές, αναμένεται νέα θητεία Πούτιν

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα