Η Ρωσία ανακοίνωσε την χρήση υπερηχητικών πυραύλων για 1η φορά στην Ουκρανία

Η Ρωσία χρησιμοποίησε τους νεότερους υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal για πρώτη φορά στην Ουκρανία την Παρασκευή για να καταστρέψει χώρο αποθήκευσης όπλων στα δυτικά της χώρας, ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ρωσία δεν έχει παραδεχτεί ποτέ στο παρελθόν ότι χρησιμοποίησε το όπλο υψηλής ακρίβειας στην μάχη και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ανέφερε

ότι ήταν η πρώτη χρήση των υπερηχητικών όπλων Kinzhal κατά την διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

«Το αεροπορικό πυραυλικό σύστημα Kinzhal με υπερηχητικούς αεροβαλλιστικούς πυραύλους κατέστρεψε μια μεγάλη υπόγεια αποθήκη που περιείχε πυραύλους και πυρομαχικά αεροπορίας στο χωριό Deliatyn, στην περιοχή Ivano-Frankivsk», είπε το Σάββατο ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει, όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε τον πύραυλο Kinzhal (Dagger) «ιδανικό όπλο» που πετά με 10 φορές την ταχύτητα του ήχου και μπορεί να υπερνικήσει τα συστήματα αεράμυνας.

Ο πύραυλος Kinzhal ήταν ένα από μια σειρά νέων όπλων που αποκάλυψε ο Πούτιν σε ομιλία του το 2018. Το Deliatyn, ένα χωριό στους πρόποδες των γραφικών Καρπάθιων βουνών, βρίσκεται έξω από την πόλη Ivano-Frankivsk. Η περιοχή του Ivano-Frankivsk μοιράζεται σύνορα μήκους 50 χιλιομέτρων (30 μίλια) με την Ρουμανία, μέλος του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης: LIVEΟυκρανία έχασε την πρόσβαση σε Αζοφική-«Ώρα για ουσιαστικές συνομιλίες»

Πηγή: ΚΥΠΕ-Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία, Ουκρανία,rosia, oukrania