«Η σκόνη ήρθε για να μείνει» - Πότε αναμένεται ξανά στη ατμόσφαιρα

Επανέρχεται από την Πέμπτη η σκόνη στην ατμόσφαιρα με τον καιρό τις επόμενες ημέρες να είναι βροχερός.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας Κλεάνθης Νικολαΐδης ανέφερε ότι τα αυξημένα επίπεδα σκόνης που παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο δεν ήταν το πιο ακραίο φαινόμενο που έχει καταγραφεί. «το πιο ακραίο ήταν 7-12 Σεπτεμβρίου του 2015  με την σκόνη να μας επηρεάζει από τη ερημική ζώνη Συρίας και Ιορδανίας».

Μετέπειτα μιλώντας για την σκόνη είπε ότι «μικρές ή μεγάλες οι συγκεντρώσεις

δεν είναι το καλύτερο πράγμα να είναι η ατμόσφαιρα μας κακής ποιότητας.Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν σημαντικό πρόβλημα είτε με άσθμα είτε οι γέροντες είτε οι αθλητές. Με τέτοιες περιβαλλοντικές συνθήκες δεν πρέπει να γίνονται αγώνες. Ο αθλητής που χρησιμοποιεί πάρα πολύ τους πνεύμονες του αντιλαμβάνεστε ότι μπορεί να πάθει μεγάλη ζημιά».

Διαβάστε επίσης: Σπάνιο φαινόμενο οι συγκεντρώσεις σκόνης που καταγράφηκαν (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετέπειτα διευκρίνισε ότι η σκόνη δεν ήρθε για να φύγει αλλά για να μείνει.

«Σήμερα υπάρχει ενδεχόμενο να έχουμε τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Αύριο πάλι αναμένονται βροχές κυρίως στα ορεινά. Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα έχουμε  αυξημένες νεφώσεις, ελαφρές βροχές και σκόνη. Θα παρατηρείται σκόνη κατά διαστήματα κυρίως από την Πέμπτη μετά το μεσημέρι. Δεν είναι το κατάλληλο περιβάλλον για να κάνει κάποιος περπάτημα» είπε ο κ. Κλεάνθης.

Keywords
Τυχαία Θέματα