Η στήριξη γεωργών σε συνάντηση Αριστοτέλους με αγροτικές οργανώσεις

Τα διάφορα σχέδια που υπάρχουν για στήριξη των γεωργών στις ελεύθερες περιοχές και ειδικότερα στις ορεινές περιοχές και η ισότιμη μεταχείριση των εγκλωβισμένων και επανεγκατασταθέντων γεωργών που διαβιούν στα κατεχόμενα χωριά με τους γεωργούς στις ελεύθερες περιοχές, συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε την Δευτέρα με τις αγροτικές οργανώσεις η Επικεφαλής για Ανθρωπιστικά Θέματα Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων Άννα Αριστοτέλους.

Σε ανακοίνωση της Προεδρίας για τη συνάντηση, προστίθεται ότι κατά τη διάρκειά της οι εκπρόσωποι των οργανώσεων αναφέρθηκαν στις διάφορες δράσεις,

στα γεωργικά σχέδια και στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν.

Η Επικεφαλής για Ανθρωπιστικά Θέματα Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων εξέφρασε τη στήριξή της προς τις αγροτικές οργανώσεις σημειώνοντας ότι οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν, οι δράσεις και οι εισηγήσεις τους είναι πολύ σημαντικές για διατήρηση της παράδοσής . Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη στήριξης των εγκλωβισμένων και επανεγκατασταθέντων μας για παραμονή στα κατεχόμενα χωριά μας, καθώς και την ανάγκη παροχής κινήτρων για επανεγκατάσταση. Εξήγησε ότι από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της πραγματοποιεί κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες για χαρτογράφηση των προβλημάτων και αναγκών, με στόχο την διαχείριση και κάλυψή τους στη βάση του Προγράμματος Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η γεωργία», τόνισε η κα Αριστοτέλους, «είναι η κυριότερη εργασία των εγκλωβισμένων και επανεγκατασταθέντων μας, γι αυτό και λαμβάνονται μέτρα για στήριξή της».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση, στην Ένωση Κυπρίων Αγροτών και σε αυτή συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Κυπρίων Αγροτών Πανίκος Χάμπας, οι εκπροσώποι της, Θωμάς Θωμά και Γιάννης Δημητρίου, ο εκπρόσωπος της Παναγροτικής Ένωσης Κύπρου Πανίκος Ελευθερίου, ο εκπρόσωπος του Παναγροτικού Συνδέσμου Κύπρου Ηλίας Φένεκ, της Νέας Αγροτικής Τάκης Χριστοδούλου και του Ευρωαγροτικού Συνδέσμου Κύπρου Λάμπρος Αχιλλέως.

Η Επικεφαλής συνεχάρη τους εκπροσώπους των αγροτικών οργανώσεων για τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλουν για διατήρηση της ιστορίας και των παραδόσεων μας, για την ενίσχυση του γεωργικού επαγγέλματος και για τις πρωτοβουλίες και δράσεις τους. Ειδική αναφορά έγινε στην πρωτοβουλία του Πανίκου Χάμπα να εκδώσει βιβλίο με τίτλο «Το ταξίδι των σπόρων» στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος, που περιλαμβάνει μια παραμυθένια περιδιάβαση στους παραδοσιακούς σπόρους της Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα