Η συνεργασία πανεπιστημίων Γαλλίας - Κύπρου τέθηκε σε συνάντηση στο ΑΠΚΥ

Τις προοπτικές συνεργασίας των κυπριακών και των γαλλικών πανεπιστημίων στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, καθώς και τις προοπτικές για εκπαιδευτικές συμπράξεις, ανέλυσε στον Πρύτανη του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), καθηγητή, Πέτρο Πασιαρδή η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο Γκρενέ Καταλάνο, σε μεταξύ τους συνάντηση την Τρίτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το ΑΠΚΥ,

η Πρέσβειρα της Γαλλίας, είπε ότι στόχος της συνεργασίας των πανεπιστημίων των δύο χωρών είναι, μεταξύ άλλων, ο σχεδιασμός νέων διιδρυματικών προγραμμάτων σπουδών.

Η κ. Καταλάνο αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της γαλλικής πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Κύπρο να υποστηρίξουν την εδραίωση νέων συνεργασιών μεταξύ του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και πανεπιστημίων της Γαλλίας σε θέματα έρευνας, καινοτομίας και επιστημονικών εκδηλώσεων κοινού ενδιαφέροντος, με αμοιβαία οφέλη.

Ο Πρύτανης του ΑΠΚΥ παρουσίασε στην Πρέσβειρα το εκπαιδευτικό και ερευνητικό προφίλ του Ανοικτού πανεπιστημίου και τα πρόσφατα επιτεύγματά του σε θέματα διεθνοποίησης, έρευνας και καινοτομίας.

Αναφερόμενος στην εξ αποστάσεως εκπαιδευτική μεθοδολογία του ΑΠΚΥ, ο Πρύτανης είπε ότι παρέχει ευελιξία στις σπουδές και άρα τη δυνατότητα εγγραφής Γάλλων πολιτών στα αγγλόφωνα προγράμματα που προσφέρει το ΑΠΚΥ.

Σημείωσε, εξάλλου, «τη μεγάλη σημασία που αποδίδει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο στη διεθνοποίηση και στην προσέλκυση ξένων φοιτητών σε επιστημονικά πεδία αιχμής, όπως η εκπαιδευτική ηγεσία και πολιτική, η κυβερνοασφάλεια, η τεχνητή νοημοσύνη, η ναυτιλία και οι επιστήμες περιβάλλοντος».

Στη συνάντηση στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου παρευρέθηκαν ο Ερίκ Τασοτί, Σύμβουλος Συνεργασίας και Πολιτιστικής Δράσης της Γαλλικής πρεσβείας και διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Κύπρου και η Ελέν Φρανσουά Ιωσηφίδη, υπεύθυνη του γραφείου «Σπουδές στην Γαλλία» του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα