Η Βουλγαρία στην Κοινή Διακήρυξη της G7 για υποστήριξη ασφαλείας σε Ουκρανία

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Βουλγαρίας ενέκρινε την Τετάρτη απόφαση με την οποία εγκρίνει την συμμετοχή της χώρας στις προσπάθειες των χωρών της G7 να παράσχουν μακροπρόθεσμη υποστήριξη ασφάλειας στην Ουκρανία, όπως αναφέρεται σε κοινή δήλωση.

Η Κοινή Διακήρυξη για την υποστήριξη της Ουκρανίας ανακοινώθηκε στις 12 Ιουλίου στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους εκ μέρους των χωρών της G7 - Καναδάς, Γαλλία,

Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ, καθώς και από τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στη δήλωση προσχώρησαν στην συνέχεια το Βέλγιο, η Τσεχία, η Ελλάδα, η Δανία, η Φινλανδία, η Ισλανδία, η Ιρλανδία, η Λετονία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Ισπανία και η Σουηδία και ο κατάλογος εξακολουθεί να μεγαλώνει.

Η Βουλγαρία παρέχει πολιτική και πρακτική υποστήριξη στην Ουκρανία. Έτσι, αντιτιθέμενη άμεσα στην ρωσική επιθετικότητα, η Βουλγαρία συμβάλλει στην προστασία της ελευθερίας, της ασφάλειας και της κυριαρχίας όλων των ευρωπαϊκών κρατών μελών. Στην βάση αυτής της συνεπούς πολιτικής, η Βουλγαρία θα συμμετάσχει στην Κοινή Διακήρυξη των χωρών της G7 για την υποστήριξη της Ουκρανίας, ανέφερε η Κυβερνητική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Διαβάστε επίσης: Πακιστάν: Πλήθος επιτίθεται σε εκκλησίες και σπίτια χριστιανών (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα