Ιδιωτικές επενδύσεις, ανασυγκρότηση Ουκρανίας στηρίζουν ΕΕ και Παγκ. Τράπεζα

Συμφωνία παροχής εγγυήσεων για στήριξη ιδιωτικών επενδύσεων για την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας υπέγραψαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Διεθνής Οργανισμός Χρηματοδότησης (IFC) της Παγκόσμιας Τράπεζας, με στόχο τη μόχλευση επενδύσεων συνολικής αξίας πέραν των 500 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν.

Οι επενδύσεις αναμένεται να επικεντρωθούν σε τομείς όπως βασικές υποδομές, παραγωγή αγαθών, απεξάρτηση από τον άνθρακα και διαφύλαξη των μέσων βιοπορισμού.

Βάσει της συμφωνίας η ΕΕ θα

παρέχει οικονομικές εγγυήσεις ύψους μέχρι και 90 εκατ. ευρώ στον IFC, ο οποίος είναι μέρος του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, στο πλαίσιο του προγράμματος Better Futures Program (BFP) του IFC.

Ο IFC στηρίζει τον ιδιωτικό τομέα της Ουκρανίας από το 2022 μέσω προγράμματος δράσης για την οικονομική ανθεκτικότητα ύψους 2 δις δολαρίων. Μέχρι σήμερα έχει χρηματοδοτήσει με πάνω από 650 εκατ. δολάρια και έχει κινητοποιήσει πάνω από 400 εκατ. δολάρια για τους τομείς της τεχνολογίας, των γεωργικών επιχειρήσεων, των εξαγωγών και των εισαγωγών κρίσιμης σημασίας, καθώς και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο Διεθνής Οργανισμός Χρηματοδότησης (IFC) είναι ο αναπτυξιακός οργανισμός της Παγκόσμιας Τράπεζας που εστιάζει στη στήριξη του ιδιωτικού τομέα σε αναδυόμενες αγορές.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα