Ικανοποιημένοι οι μεν, κάνουν λόγο για διαχωρισμό πολιτών οι δε

Ικανοποίηση εξέφρασε ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου  Κέντρων Διασκέδασης για τα όσα ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας και θα ισχύσουν στους χώρους εστίασης,την ίδια ώρα που οι Ιδιοκτήτες Κέντρων Αναψυχής εξαπολύουν πυρά και κάνουν λόγο για διαχωρισμό των πολιτών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο SigmaLive, ο Νίκος Βασιλείου, Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κέντρων Διασκέδασης ανέφερε πως  τα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ούτως ώστε να νιώθει το κοινό ασφάλεια.

Διαβάστε

επίσης: Νέα μέτρα: Διευκρινίσεις Υπ. Υγείας για όλα όσα θα ισχύουν από 20 Ιουλίου

«Αναλαμβάνουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί και θα προχωρήσουμε να κυρήξουμε κάποιες επιχειρήσεις μόνο για εμβολιασμένους, για να δώσουμε στο κοινό τη δυνατότητα να διασκεδάσει με ασφάλεια όπως του αξίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, «ο κάθε επιχειρηματίας θα αποφασίσει αν θέλει να μετατρέψει την επιχείρησή του μόνο για εμβολιασμένους, ώστε η επιχείρηση να μπορεί να δέχεται περισσότερους θαμώνες και «να πάμε στην παλιά κανονικότητα».

«Οι περισσότερες επιχειρήσεις, σημείωσε, είναι κλειστές λόγω και των προηγούμενων μέτρων και είχαν εκφράσει την άποψη να δημιουργήσουν χώρους διασκέδασης μόνο για εμβολιασμένους», κατέληξε.

Από την άλλη οι Ιδιοκτήτες Κέντρων Αναψυχής εκφράζουν την απογοήτευσή τους, με τον γενικό γραμματέα του ΠΑΣΙΚΑ, Φάνο Λεβέντη να κάνει λόγο για ασυνέπεια.

Μιλώντας επίσης στο SigmaLive, είπε πως ανέμεναν υποχώρηση ή κάποια βούληση από την Κυβένρηση για το SafePass αντ΄αυτού έμειναν αμετακίνητοι.
«Ακούσαμε στο διάγγελμά του ο Πρόεδρος να αναφέρει πως δεν είναι σκοπός ο διαχωρισμός ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους ωστόσο αυτό ανατράπηκε με τις εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας αφού προτείνουν χώρους μόνο με εμβολιασμένους», είπε.

Πρόσθεσε πως, αυτό δείχνει ασυνέπεια μεταξύ των λόγων και των πράξεων.

Τέλος είπε πως «αναπάντητα παραμένουν ερωτήματα σχετικά με το τι θα γίνει για παράδειγμα με τους τουρίστες που έρχονται στην χώρα μας με PCR για να διασκεδάσουν ενώ ακόμα δεν έχουμε ακούσει τι θα ισχύει στα ξενοδοχεία».

Διαβάστε επίσης: Πού θα χρειάζεται πλέον το Safe Pass από τις 20 Ιουλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα