Ικανοποίηση για τη συνεργασία εξέφρασαν ΔΗΠΑ - Υπουργός Εργασίας

Ικανοποίηση για τη συνεργασία εξέφρασαν σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης, Μάριος Καρογιάν, οι Βουλευτές του κόμματος Μαρίνος Μουσιούττας και Αλέκος Τρυφωνίδη και ο Εκπρόσωπος Τύπου, Αντρέας Θεμιστοκλέους, και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου.

Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον σχεδιασμό υλοποίησης των πολιτικών προτεραιοτήτων του Υπουργείου για το 2024, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διακυβέρνησης.

Σε δηλώσεις που έγιναν μετά από τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε εκατέρωθεν η ικανοποίηση

για την εποικοδομητική συνεργασία και τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί.

Ο Υπουργός Εργασίας ανέφερε στις δηλώσεις του, ότι για την εφαρμογή της ανθρωποκεντρικής πολιτικής της Κυβέρνησης, σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινωνίας και τις δυνατότητες της οικονομίας, είναι απαραίτητος ο κοινωνικός και πολιτικός διάλογος.

Επεσήμανε ότι ειδικότερα με τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την Κυβέρνηση η συνεργασία είναι ουσιαστική, μέσα από αυτή έχουν ήδη επιτευχθεί σημαντικά αποτελέσματα κατά τον προηγούμενο χρόνο, με τη συμβολή της Δημοκρατικής Παράταξης, και θα επιτευχθούν ακόμη περισσότερα στο επόμενο διάστημα.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν, σε δηλώσεις του αφού χαρακτήρισε τη συνάντηση εξαιρετική, είπε ότι τους δόθηκε η δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις σε ό,τι αφορά το παραχθέν έργο από μέρους της Κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Υπουργείου Εργασίας.

«Οι στόχοι που είχαν τεθεί από την αρχή για τον πρώτο χρόνο και η πορεία υλοποίησης τους -και οφείλω να πω ότι η πορεία υλοποίησης τους ήταν σε πολύ πολύ προχωρημένο βαθμό», είπε. Έγινε, ανέφερε, «ανταλλαγή απόψεων για το δεύτερο έτος, για τους προγραμματισμούς, τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Εργασίας σε ό,τι αφορά τα εργασιακά θέματα, σε ό,τι αφορά τα ζητήματα τα συνταξιοδοτικά, σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των εργαζομένων και στους χώρους εργασίας. Μια σειρά από θέματα που άπτονται του ανθρώπου, που άπτονται του εργαζομένου. Την ίδια ώρα όμως άπτονται και της ευρύτερης οικονομικής ανάπτυξης».

Βασικότατος στόχος, συνέχισε ο κ. Καρογιάν, θα πρέπει να είναι η διαφύλαξη της εργατικής ειρήνης.

«Η συνεννόηση και η συνεργασία ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την καλύτερη και ποιοτικότερη πορεία της οικονομίας και την πιο αποτελεσματική και της ανάπτυξης», ανέφερε περαιτέρω

Είναι, σημείωσε, «σε ένα καλό επίπεδο οι συνεννοήσεις που γίνονται σε πολλά επίπεδα, διότι πάντοτε πρέπει να υπάρχει ισορροπία», προσθέτοντας ότι υπάρχουν λογικά επιχειρήματα από όλες τις πλευρές.

«Στο τέλος όμως θα πρέπει να υπάρχει και μια συλλογική στάθμιση αυτών που το κράτος μπορεί, οι δυνατότητες να είναι ώριμες να γίνουν κινήσεις. Το μόνο σίγουρο όμως ότι υπάρχει βούληση και η θέληση από τον Υπουργό και τους συνεργάτες του , αλλά και από την Κυβέρνηση να γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά να γίνουν σωστά», συμπλήρωσε.

Ο κ. Καρογιάν ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη συνάντηση και για «όλες τις συνεννοήσεις», που έχουν όλη αυτή την περίοδο, διαβεβαιώνοντας ότι «η ΔΗΠΑ θα συνεχίσει να είναι και υποστηρικτική και συβλητική και σε προτάσεις και σε εισηγήσεις και σε πολιτικές που προάγουν το συλλογικό καλό, προάγουν το συλλογικό συμφέρον και πάνω απ΄ όλα βοηθούν την οικονομία να προχωρήσει με πιο σταθερούς ρυθμούς, αλλά την ίδια ώρα διασφαλίζοντας το βιός των εργαζόμενων αλλά ταυτόχρονα και την ευρωστία των επιχειρήσεων».

Υπάρχουν, κατέληξε, οι τρόποι αρκεί να υπάρχει η διάθεση, η βούληση, να υπάρχει η θετική ατζέντα απ΄όλους και «είμαι βέβαιος ότι μέσα από τις συνέργειες, μέσα από τις συνεννοήσεις, πάντοτε βρίσκονται και οι καλύτεροι τρόποι», είπε.

Διαβάστε επίσης: Κυπριακό, ευρωεκλογές και τοπική αυτοδιοίκηση συζήτησαν ΠτΒ - ΓΓ ΚΚΕ

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα