Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού: Βραδυφλεγής βόμβα το Δημογραφικό

Το Ινστιτούτο  Ελληνικού Πολιτισμού, ΙΕΠ, καλεί την κυβέρνηση  να χαράξει χωρίς καθυστέρηση ολοκληρωμένη πολιτική για αντιμετώπιση   του Δημογραφικού προβλήματος το οποίο  αποτελεί, σε συνάρτηση με το Μεταναστευτικό,  δεύτερον "Αττίλα."

Τη θέση αυτή διατύπωσε  δια ζώσης στον Υπουργό Οικονομικών Μάκη Κεραυνό  ο πρόεδρος του ΙΕΠ  Ξενής Ξενοφώντος εκφράζοντας  έντονες ανησυχίες για την διαχρονική αδυναμία της Κυπριακής  Πολιτείας να χειριστεί επιτυχώς ένα ζήτημα που  απειλεί σοβαρά τον κοινωνικό ιστό. 

 
Με τεκμηριωμένα επιχειρήματα και πραγματιστικές προτάσεις,

το Ινστιτούτο αξίωσε τη λήψη των αναγκαίων μέτρων  για αναχαίτιση του δημογραφικού εφιάλτη που απειλεί τον τόπο και τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Ο κ. Κεραυνός άκουσε με πολλή προσοχή τη θέση του ΙΕΠ διαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη επεξεργάζεται σχέδιο που θα επιφέρει ριζικές τομές για αντιμετώπιση του Δημογραφικού, αλλά και του Μεταναστευτικού.

Παράλληλα, προσέγγισε  θετικά  εισηγήσεις του  κ. ΙΕΠ για  περαιτέρω ενίσχυση των  πολιτισμικών, κοινωνικοοικονομικών, κι εθνικών δεσμών  Κύπρου - Ελλάδας.

Ο κ. Ξενοφώντος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την εποικοδομητική συζήτηση, τονιζοντας την ανάγκη  να περάσουμε  ως Πολιτεία  από τα λόγια στις στις πράξεις μέσα σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, προκειμένου η βραδυφλεγής βόμβα του Δημογραφικού  να αποπυροδοτηθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση.


Επί των καίριων αυτών ζητημάτων,  το Ινστιτούτο  Ελληνικού Πολιτισμού θα κάνει  στο αμέσως προσεχές διάστημα δημόσιες παρεμβάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα