Ιορδανία: Το Ισραήλ να επιτρέψει στους εκτοπισμένους να επιστρέψουν στη Γάζα

Το Ισραήλ πρέπει να επιτρέψει στους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους στη Γάζα να επιστρέψουν στα σπίτια τους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφάντι.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν στο Αμάν, ο Σαφάντι υπογράμμισε επίσης ότι είναι ουσιαστικής σημασίας να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα και να αποτραπεί κλιμάκωση της βίας στην ευρύτερη περιοχή.

«Όσον αφορά τις τρέχουσες προτεραιότητες, αυτές είναι σαφείς: να τερματιστεί η επίθεση στη Γάζα, να επιτραπεί

η διαρκής είσοδος επαρκούς ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλα τα μέρη της Λωρίδας (της Γάζας), νότια και βόρεια, να σταματήσει η καταστροφή και να εργαστούν άμεσα για την επιστροφή των εκτοπισμένων της Γάζας στις περιοχές και τα σπίτια τους», σημείωσε ο Σαφάντι.

Ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, που πυροδοτήθηκε από την αιματηρή επίθεση μαχητών της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε περίπου 1.200 ανθρώπους, έχει οδηγήσει στον εκτοπισμό του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας και στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 24.000 ανθρώπους, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους της υγείας.

Ένοπλες οργανώσεις που υποστηρίζονται από το Ιράν έχουν εξαπολύσει επιθέσεις στον Λίβανο, τη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη σε αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους.

Διαβάστε ακόμη: Οι συγκρούσεις στη Χαν Γιούνις απειλούν το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Γάζα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα