ΗΠΑ: Άλλοι 1.680 θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού μέσα σε 24 ώρες

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 1.680 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, ως τις 20:30 της Παρασκευής (σ.σ. τοπική ώρα· στις 03:30 σήμερα Σάββατο ώρα Κύπρου) από την ίδια ώρα της προηγουμένης, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας παραμένει σχετικά σταθερός τις τελευταίες τέσσερις

ημέρες.

Συνολικά, οι ΗΠΑ θρηνούν 87.493 νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, είναι δηλαδή μακράν η χώρα με τον πιο βαρύ απολογισμό θυμάτων στον πλανήτη σε απόλυτες τιμές — αλλά πάντως όχι με βάση την αναλογία επί του πληθυσμού — μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν 26.396 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες.

Μεξικό: Νέο θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων μόλυνσης 

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 290 νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 2.437 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με αυτόν τον τελευταίο αριθμό να σπάει το θλιβερό ρεκόρ που είχε σημειωθεί μία ημέρα νωρίτερα, όταν η μεξικανική κυβέρνηση γνωστοποιούσε πως τα κρούσματα μόλυνσης ανήλθαν σε 2.409.

Με βάση τα νέα δεδομένα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα αυτή διαμορφώνεται σε 4.767 νεκρούς επί συνόλου 45.032 κρουσμάτων μόλυνσης.

Ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός θανάτων μέχρι σήμερα στο Μεξικό (353) καταγράφηκε την Τρίτη.

Διαβάστε επίσης 

ΠΟΥ: Θα εγκαινιάσει τράπεζα ανταλλαγής επιστημονικής γνώσης για τον κορωνοϊό

Ουκρανία: Τουλάχιστον 81 κρούσματα σε δομή για ΑΜΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα