ΗΠΑ: Μαζικά τηλεπικοινωνιακά μπλακ άουτ σε πολλές πόλεις

Διακοπές στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ έχουν αναφερθεί σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες το πρωί της Πέμπτης.

Το Downdetector.com, το οποίο παρακολουθεί τις διακοπές λειτουργίας, έδειξε χιλιάδες αναφορές που έγιναν από χρήστες πολλαπλών δικτύων μετά τις 04:00 EST (09:00 GMT).

Δεκάδες χιλιάδες αναφορές έχουν σταλεί για την AT&T - με hotspots στα νότια και τα ανατολικά, λέει ο Downdetector.

Οι χρήστες λένε ότι τα τηλέφωνά τους εμφανίζουν το μήνυμα

SOS, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιούν κλήσεις ή να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες.

Η αιτία είναι ασαφής. Το BBC έχει προσεγγίσει αρκετούς χειριστές για σχόλια.

Η AT&T ανταποκρίνεται σε παράπονα πελατών στο Διαδίκτυο, αλλά δεν έχει ακόμη ευρέως αναγνωρισμένα προβλήματα δικτύου.

Η Verizon - ένα από τα δίκτυα που έχει λάβει αναφορές για το Downdetector - είπε στο BBC το δίκτυό της λειτουργούσε κανονικά.

Πρότεινε ότι οι πελάτες είχαν προβλήματα καταγραφής μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες να επικοινωνήσουν με χρήστες άλλου παρόχου.

Η T-Mobile είπε ότι το δίκτυό της λειτουργεί επίσης κανονικά και οι πελάτες που αναφέρουν προβλήματα ενδέχεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις εξερχόμενες κλήσεις προς άλλο δίκτυο.

Μερικές χιλιάδες πελάτες με Cricket Wireless, UScellular και Consumer Cellular αναφέρουν επίσης προβλήματα.

Οι χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις κλήσεις, τα γραπτά μηνύματα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο, με τις περισσότερες αναφορές να υποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει υπηρεσία ή δεν υπάρχει σήμα.

Ο χάρτης θερμότητας του Downdetector δείχνει ότι τα μεγάλα πληθυσμιακά κέντρα, όπως το Λος Άντζελες, το Σικάγο, το Χιούστον και η Ατλάντα, είναι μεταξύ εκείνων που αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο αριθμό διακοπών.

Η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης 911 είναι επίσης εκτός λειτουργίας σε ορισμένες περιοχές, με αξιωματούχους να συμβουλεύουν τη χρήση σταθερού τηλεφώνου, μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή κινητού τηλεφώνου με διαφορετική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: BBCnews

Keywords
Τυχαία Θέματα