ΗΠΑ: Στο νοσοκομείο πέντε πυροσβέστες μετά από φωτιά σε εργαστήριο κάνναβης

Πέντε πυροσβέστες χρειάστηκε να μεταβούν στο νοσοκομείο το πρωί του Σαββάτου, αφού παρατήρησαν μια ασυνήθιστη αίσθηση καψίματος στο πρόσωπό τους κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε παράνομο εργαστήριο κάνναβης στο κέντρο του Λος Άντζελες.

Ο Μπράιαν Χάμφρεϊ, εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος του Λος Άντζελες, δήλωσε ότι δεν αποκλείεται η αίσθηση αυτή να προήλθε από την καύση χημικών ουσιών που βρίσκονταν στο εσωτερικό του κτιρίου. «Πρόκειται για έμπειρους πυροσβέστες που ένιωσαν κάτι ασυνήθιστο» είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι οι πέντε άνδρες δεν είχαν κάποιο άλλο περίεργο σύμπτωμα

ούτε αντιμετώπιζαν πρόβλημα με την αναπνοή τους.

At least five firefighters were injured while battling a fire at an illegal cannabis operation in downtown Los Angeles. @NBCLA pic.twitter.com/zGMASQmT4R

— @police_frequency (@FrequencyPolice) March 10, 2024

Και οι πέντε πυροσβέστες είχαν πάρει εξιτήριο μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου και είχαν επιστρέψει στα καθήκοντά τους, πρόσθεσε ο Χάμφρεϊ.

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα social media δείχνουν ένα μεγάλο σύννεφο καπνού πάνω από την περιοχή όπου ξέσπασε η φωτιά. 

Cannabis processing facility in Los Angeles engulfed in fire, smoke is blanketing downtown. pic.twitter.com/Axp4tJ5Pwc

Mike Sington (@MikeSington) March 9, 2024

Άτομα που κάλεσαν την Πυροσβεστική για να ενημερώσουν για την πυρκαγιά είχαν πει ότι μπορεί να βρίσκονταν ένας ή περισσότεροι άνθρωποι στο εσωτερικό του κτιρίου. Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, οι πυροσβέστες έφεραν σκύλους εκπαιδευμένους στον εντοπισμό πτωμάτων, ωστόσο δεν υπήρξε κάποιο εύρημα.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν υπό διερεύνηση, ανέφερε στις δηλώσεις του ο Χάμφρεϊ, προσθέτοντας ότι δεν είναι σαφές αν στο κτίριο υπήρχε καλλιέργεια κάνναβης ή αν γινόταν εκεί μόνο η επεξεργασία. Τον περασμένο μήνα, ένα πτώμα ανασύρθηκε από πυρκαγιά σε ένα άλλο παράνομο εργαστήριο κάνναβης στο νότιο Λος Άντζελες.

Υπενθυμίζεται ότι στην πολιτεία της Καλιφόρνια η χρήση κάνναβης για αναψυχή είναι νόμιμη εδώ και αρκετά χρόνια. 

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Keywords
Τυχαία Θέματα