Ήρθαν «εκπαιδευτικές» διακοπές στην Κύπρο - Γιατί πάει Δικαστήριο η μητέρα

Ενώπιον Δικαστηρίου θα παρουσιαστεί μια Bρετανίδα που έφερε τα παιδιά της δύο εβδομάδες στην Κύπρο, ισχυριζόμενη ότι οι διακοπές ήταν «εκπαιδευτικού χαρακτήρα».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της DailyMail, η Leah Hilton και ο Hayden Harrop πήραν τα δύο παιδιά τους, έξι και τριών χρόνων, στην Κύπρο για 15 ημέρες τον Ιούνιο του 2023 για έναν οικογενειακό γάμο, παρόλο που είχαν άδεια από το σχολείο μόνο

για τρεις ημέρες.

Η κυρία Hilton λέει ότι ο σύντροφός της έλαβε πρόστιμο 60 λιρών όταν επέστρεψαν στο σπίτι τους, το οποίο πλήρωσαν, ωστόσο το σχολείο λέει ότι έστειλε δύο πρόστιμα - ένα σε κάθε γονέα - και ότι η Χίλτον δεν πλήρωσε ποτέ το μερίδιό της.

Η μητέρα δύο παιδιών οδηγείται τώρα στο Δικαστήριο αφού δεν πλήρωσε το πρόστιμο των 60 λιρών παρά τους ισχυρισμούς της ότι δεν το έλαβε ποτέ.

Η Χίλτον είπε, «πώς μπορώ να πληρώσω ένα πρόστιμο που δεν ήξερα ποτέ ότι έπρεπε να έχω; Πώς γίνεται αυτό;»

Πρόσθεσε ότι, θεώρησαν με τον άντρα της πως θα ήταν ωφέλιμο για τον γιό τους να αποκτήσει  εμπειρίες στο εξωτερικό. «Μπορούσε να συναντήσει από κοντά ελέφαντες, λεμούριους και νυχτερίδες. Αποφασίσαμε επίσης ότι δεν θα επηρεάσει τις εξετάσεις του», σημείωσε η μητέρα.

Τόνισε ότι «Έκανε καλό στη ψυχική του υγεία, εξοικειώθηκε με το νερό. Ήταν ένα εκπαιδευτικό ταξίδι με έναν τρόπο που το σχολείο δεν μπορεί να προσφέρει».

Η κ. Hilton αντιμετωπίζει πρόστιμο έως και 2.500 λίρες και ποινή φυλάκισης τριών μηνών, καθώς «υπάρχει καλά τεκμηριωμένη έρευνα που δείχνει ότι τα κενά στη σχολική φοίτηση μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ευημερία, τη μάθηση και την πρόοδο του παιδιού».

Keywords
Τυχαία Θέματα