Ισχυροί άνεμοι, άνοδος θερμοκρασίας και σκόνη στο αυριανό «μενού» του καιρού

Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται αύριο, καθώς σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και ανατολικά παράλια, στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 11 στα ψηλότερα ορεινά. 

Την ίδια ώρα, ισχυρό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή μας, το οποίο θα συνεχίσει να πλήττει την Κύπρο και αύριο, ενώ στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά

περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί αρκετά πιο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Ισχυρό νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζει παροδικά την περιοχή. Από την Τρίτη στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, στο εσωτερικό και τα ορεινά γενικά μέτριοι 4 μποφόρ, αλλά στα παράλια ισχυροί 5 μποφόρ και παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη αλλά παροδικά στα δυτικά και τα νότια θα είναι μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος, αλλά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αρχικά, πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά μέτριοι 4 μποφόρ, αλλά στα παράλια παροδικά θα πνέουν ισχυροί, 5 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη, αλλά αρχικά στα προσήνεμα θα είναι μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να κυμανθεί αρκετά πιο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Διαβάστε επίσης: Δύο έφηβοι έσωσαν δεκάδες ανθρώπους στο μακελειό της Μόσχας

Keywords
Τυχαία Θέματα