Ιταλός ΥΠΕΞ: Ωφέλιμη η ομόσπονδη λύση

Ιταλός ΥΠΕΞ: Μια ομόσπονδη λύση μπορεί να είναι ωφέλιμη

Ωφέλιμη θεωρεί μια ομόσπονδη λύση για το Κυπριακό, ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών Πάολο Γκεντιλόνι.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στην Άγκυρα σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Ελλάδα και Τουρκία καταβάλλουν προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιπλέον, ο Ιταλός Υπουργός

είπε ότι οι σχέσεις της Ιταλίας με την Τουρκία είναι σημαντικές για τη χώρα του και ανέφερε ότι προσπαθούν να εμβαθύνουν περισσότερο αυτές τις σχέσεις και ότι υπάρχει στρατηγική συνεργασία με την Τουρκία με βασικό θέμα την ενέργεια.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι στο θέμα ενταξιακής πορείας της η Τουρκία έκανε πολύ αποφασιστικά βήματα και η Ιταλία θα σταθεί υποστηρικτικά απέναντί της σε αυτό το θέμα. "Χάρη στα βήματα που έκανε και θα κάνει η Τουρκία είναι δυνατόν να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η σταθερότητα", είπε.

Για το Συριακό, ο κ. Γκεντιλόνι υπογράμμισε ότι η εκεχειρία που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ στη Συρία είναι ενθαρρυντική και επισήμανε ότι θα "πρέπει να υπάρξει συνεργασία εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικού Κράτους", ανέφερε. Σε ό,τι αφορά το Προσφυγικό είπε ότι για την Τουρκία είναι μεγάλο βάρος τα 2,4 εκατομμύρια πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη χώρα.

Ο Τούρκος Υπουργός Μεβλούτ Τσαβούσογλου από την πλευρά του είπε πως όποιο κόμμα και να έρθει στην εξουσία στην Ιταλία στηρίζει πλήρως και σταθερά την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. "Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι θα συνεχιστεί και από δω και πέρα αυτή η στήριξη", δήλωσε ο κ. Τσαβούσογλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα