Ήθελε να αλλάξει ραντεβού για εμβόλιο λόγω βάφτισης: «Έκπληκτη» η Καλακούτα

Για τη διαδικασία αλλαγής ραντεβού για εμβολιασμό κατά της Covid19 μίλησε το Μεσημέρι και Κάτι η Αν. Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, δρ Όλγα Καλακούτα.


Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «υπάρχει η δυνατότητα επαναπρογραμματισμού για σοβαρούς λόγους και για λόγους υγείας. Η απόφαση είχε ληφθεί από την προηγούμενη εβδομάδα και αφορούσε κυρίως κρούσματα και στενές επαφές. Έχει στηθεί ο μηχανισμός και υπάρχει συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση. Όταν το αρχίσαμε

μιλούσαμε για μερικές δεκάδες αλλά ξαφνικά βρεθήκαμε με κάποιες εκατοντάδες. Εάν υπάρχει κάποια καθυστέρηση θα επιλυθεί».

Σημείωσε όμως ότι «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, επειδή ανακοινώθηκε ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα και ξαφνικά έχουμε κάποια παράδοξα αιτήματα. Ένα παράδειγμα που θεωρώ δεν μας τιμά ως Κύπριους ήταν γυναίκα που βάφτιζε την επόμενη ημέρα και ισχυριζόταν ότι δεν μπορούσε να πάει για εμβολιασμό. Της απάντησα ότι είναι για σοβαρούς λόγους ο επαναπρογραμματισμός και ανταλλάξαμε το Σαββατοκύριακο τέσσερα emails. Πρέπει όλοι να σκεφτόμαστε ότι μιλάμε για χιλιάδες κόσμου και ο προγραμματισμός πρέπει να γίνεται για σοβαρούς λόγους. Ήμουν έκπληκτη γιατί το άτομο αυτό επανερχόταν για τον ίδιο λόγο».

Από την άλλη αναφέρθηκε σε περίπτωση που άτομο είχε δεύτερο ραντεβού αλλά λόγω σοβαρού οικογενειακού θέματος έπρεπε να ταξιδέψει στο εξωτερικό επιβεβαιωμένα και έγινε αλλαγή. 

Για το άνοιγμα της Πύλης για την επόμενη εβδομάδα εξήγησε ότι ακόμα δεν έχουν καθοριστεί οι ημέρες αλλά επεσήμανε ότι «η ανάγκη είναι προφανής, πρέπει να αυξήσουμε περισσότερο την εμβολιαστική κάλυψη στις ηλικίες άνω των 50».  

Διαβάστε επίσης: 

Υπουργός Υγείας για κοσμοσυρροή Ομόνοιας: Πολύ λυπηρές εικόνες (ΒΙΝΤΕΟ)

ΥΠΥΓ:Το Safe Pass δεν είναι κυπριακή ανακάλυψη-Η απάντηση για χρέωση rapid

Keywords
Τυχαία Θέματα