ΗΒ: Πράσινο φως από κυβέρνηση για στρατιωτική δράση σε Συρία

Πράσινο φως έδωσε το βρετανικό υπουργικό συμβούλιο για ενδεχόμενη στρατιωτική δράση στη Συρία.

Η βρετανική κυβέρνηση συμφώνησε με την πρόταση για συμμετοχή της χώρας στο πλευρό των ΗΠΑ και Γαλλίας, σε μια ενδεχόμενη στρατιωτική δράση

εναντίον της Συρίας, έπειτα από μια επίθεση που φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε με δηλητηριώδες αέριο εναντίον αμάχων.

Διαβάστε επίσης: Πενταράς: Η Κύπρος δεν κινδυνεύει από τη χρήση των Βάσεων

Διαβάστε επίσης: Τραμπ: Πολύ σύντομα αναμένονται οι αποφάσεις για τη Συρία

Οι υπουργοί δήλωσαν ότι είναι «εξαιρετικά πιθανό» για την επίθεση να ευθύνεται ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε στην ανάγκη ανάληψης δράσης για την ανακούφιση της ανθρώπινης δυστυχίας και την αποτροπή περαιτέρω χρήσης χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ», υπογράμμισε η ανακοίνωση του γραφείου της Μέι.

«Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε η πρωθυπουργός να συνεχίσει να συνεργάζεται με τους συμμάχους, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία για το συντονισμό μιας διεθνούς απάντησης», προσθέτει η ανακοίνωση.

Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός είχε συγκαλέσει συνεδρία με τους βασικούς υπουργούς της κυβέρνησής της. Η Μέι ανακάλεσε τους υπουργούς της από τις πασχαλινές διακοπές τους για μια ειδική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα στην Ντάουνινγκ Στριτ για να συζητήσουν την απάντηση της Βρετανίας σ' αυτό που έχει χαρακτηρίσει βάρβαρη επίθεση η οποία δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.

Το BBC μετέδωσε πως η Μέι είναι έτοιμη να δώσει το πράσινο φως για να συμμετάσχει η Βρετανία σε δράση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ χωρίς να ζητήσει προηγουμένως έγκριση από το κοινοβούλιο. Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε επανειλημμένα να σχολιάσει την πληροφορία αυτή

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Ζήτησε σύγκληση Συμβουλίου Ασφαλείας την Παρασκευή

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Δεν επιθυμεί κλιμάκωση κατάστασης στη Συρία

Διαβάστε επίσης: Εκπρόσωπος Βάσεων: Ουδέν σχόλιο για επιχειρησιακές διαταγές

Keywords
Τυχαία Θέματα