Καδής: Αξιόλογη η συναυλία προς τιμή της Μαίρης Ιώαννου

Η συναυλία προς τιμήν της Μαίρης Ιωάννου με τίτλο «Στην αγκαλιά μου κι απόψε…» έχει καταστεί ένα αξιόλογο μουσικό γεγονός, το οποίο έχει κοινωφελή χαρακτήρα, και στο οποίο συμμετέχουν διεθνούς φήμης καλλιτέχνες από τον κυπριακό και ελλαδικό χώρο, ανέφερε σε χαιρετισμό του ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής στην εκδήλωση.

Ανέφερε ότι η παράσταση περιλαμβάνει ενόργανη και χορωδιακή μουσική, μονωδίες και φωνητικά σύνολα υψηλού μουσικού επιπέδου και σε αυτήν ενώνουν τις δυνάμεις τους εκατόν είκοσι και πλέον άτομα, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την μνήμη

της Μαίρης Ιωάννου, που αφιέρωσε τη ζωή της στη μουσική.

Ο Υπουργός είπε ότι ο ευγενικός σκοπός της μουσικής γιορτής, είναι διπλά σημαντικός, αφού, επιπρόσθετα, η προσπάθεια αυτή στηρίζει και ενισχύει οικονομικά ευπαθείς ομάδες και συγκεκριμένα άπορους μαθητές σχολείων, που εμπίπτουν στα όρια του Δήμου Στροβόλου, από τη Δημοτική και τη Μέση Εκπαίδευση.

Επίσης, μέρος από τα καθαρά έσοδα της συναυλίας αυτής, διατίθενται ως βραβεία στη μνήμη της Μαίρης Ιωάννου, σε τελειόφοιτους φοιτητές με τις υψηλότερες επιδόσεις στην εκτέλεση πιάνου ή τη φωνητική ερμηνεία, κατά την τετραετή φοίτησή τους στα τρία ιδιωτικά ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Κύπρου, που προσφέρουν τον Κλάδο των Μουσικών Σπουδών.

Η Μαίρη Ιωάννου που απεβίωσε το 2010 ήταν Διπλωματούχος του Εθνικού Ωδείου και υπήρξε για τριάντα σχεδόν χρόνια καθηγήτρια πιάνου. Αρχικά, εργάστηκε στο Εθνικό Ωδείο Κύπρου και μετά ιδιώτευσε. Οι μαθητές της καταξιωμένης δασκάλας του πιάνου διακρίνονται σήμερα στον μουσικό χώρο ως σολίστ, καθηγητές πανεπιστημίων, καθηγητές σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης και καθηγητές πιάνου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα