Και εγένετο «Αιχμή»: Ιδού το κεντρικό συμβούλιο της πολιτικής κίνησης Παπαδάκη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 3 Μαρτίου, η ιδρυτική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Κίνησης Αλλαγής «ΑΙΧΜΗ», με την έγκριση Καταστατικού και την εκλογή 35μελούς Κεντρικού Συμβουλίου.

Ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της «ΑΙΧΜΗΣ», σε ομιλία του στη συγκέντρωση στηλίτευσε τη διαπλοκή, τη διαφθορά, την ατιμωρησία και το ρουσφέτι, χαρακτηρίζοντας αυτά τα φαινόμενα ως καρκινώματα του συστήματος που οδήγησαν τους πολίτες στην απαξίωση της πολιτικής και των θεσμών.

Δίνοντας το στίγμα της «ΑΙΧΜΗΣ», ο Παναγιώτης Ευαγγελίδης, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου

μίλησε για μια απλή οργανωτική δομή που θα αξιοποιεί την τεχνολογία, θα εκμηδενίζει τον παραγοντισμό, τις οικονομικές εξαρτήσεις και την επαγγελματοποίηση της πολιτικής.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης συζητήθηκαν οι επικείμενες εκλογές για την Ευρωβουλή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της «ΑΙΧΜΗΣ» να αναλαμβάνει τη διερεύνηση των επιλογών, όπως διαμορφώνονται στο πολιτικό τοπίο και στην κοινωνία.

Το κεντρικό Συμβούλιο

1. Αλεξάνδρου Λεωνίδας

2. Αντωνίου Λεύκη

3. Αντωνίου Μιχάλης

4. Γεωργίου Κωνσταντίνα

5. Δημητριάδου Μελίνα

6. Δημητρίου Μαρία

7. Δημοσθένους Σωτηρία

8. Ευαγγελίδης Παναγιώτης

9. Ηροδότου Νάσος

10. Ιάσωνος Αβραάμ

11. Ιωάννου Στέλλα

12. Καλαβανά Ζωή

13. Κουτσοκούμνης Νέμος

14. Κυριάκου Χριστούλλα

15. Μανουκιάν Χακόπ

16. Μιχαήλ Μιχαλάκης

17. Μιχαήλ Χριστόφορος

18. Νικολαïδης Αυγερινός

19. Οδυσσέως Ευτύχιος

20. Παντελή Λευκή

21. Παπαβασιλείου Στάμος

22. Παπαβασιλείου Φάνη

23. Παπαδάκης Δημήτρης

24. Παπαραδαμάνθους Κατερίνα

25. Πέτρου Μάριος

26. Πρίγκηπας Αντώνης

27. Σάββα Γιώργος

28. Σταυρινού Τώνια

29. Στυλιανίδης Νίκος

30. Ταλιαδώρος Γιώργος

31. Τουλούπης Γαβριήλ

32. Χατζηκοφίνας Στέφανος

33. Χριστοδούλου Πέτρος

34. Χριστοδούλου Χριστόδουλος

35. Χριστοφόρου Χριστόφορος

Αυτούσια η ομιλία Παπαδάκη

Σας καλωσορίζουμε στη σημερινή, ιδρυτική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Κίνησης Αλλαγής «Αιχμή» και σας ευχαριστούμε που μας τιμάτε με τη παρουσία σας.

Σε μια εποχή που το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε βαθιά κρίση, με σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας, διαφάνειας και λογοδοσίας, αποφασίσαμε να παραμείνουμε πιστοί στην ελπίδα και να προχωρήσουμε στη δημιουργία Νέας Πολιτικής Κίνησης.

Μιας Κίνησης με δημοκρατικό, προοδευτικό και ριζοσπαστικό προσανατολισμό.

Στόχος είναι να δώσουμε λόγο και βήμα στη μεγάλη σιωπηρή πλειοψηφία των συμπολιτών μας, που σήμερα δεν εκπροσωπούνται, αλλά ούτε και λαμβάνονται υπόψη στη λήψη αποφάσεων.

Στην αναζήτηση προοπτικής και ελπίδας για το μέλλον, απευθύνουμε στην κοινωνία κάλεσμα συμπόρευσης και δημιουργικού διαλόγου, με στόχο να ανατρέψουμε δημοκρατικά, τη σαθρή στασιμότητα, τον εφησυχασμό κι όλα αυτά τα οποία μας ενοχλούν.

Η διαπλοκή, η διαφθορά, η ατιμωρησία, το ρουσφέτι είναι τα τέσσερα καρκινώματα που οδήγησαν την κοινωνία στην απαξίωση της πολιτικής, των πολιτικών και των θεσμών.

Μία απαξίωση που δυστυχώς εκφράζεται μόνο με την αποχή και τη σιωπή.
Οι θεσμοί πλήττονται και καταρρακώνονται καθημερινά. Η δημοκρατία νοσεί. Κι ο μεγάλος ένοχος για όλα αυτά είναι ο τρόπος λειτουργίας του κομματικού συστήματος.

Διεφθαρμένο και ανίκανο να αντιληφθεί τις ανάγκες της εποχής, έχει εξαντλήσει τα όριά του. Τον λογαριασμό όμως τον πληρώνουν οι πολίτες.

Όπως οι πολίτες πλήρωσαν και πληρώνουν με μεγάλο οικονομικό κόστος την απόρριψη της πρότασης για παραγωγή ενέργειας με φυσικό αέριο η οποία έγινε το 2006.

Αυτό σημαίνει την επιβάρυνση των κυπριακών νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για τις άστοχες επιλογές και τη διαπλοκή κάποιων που αποφάσισαν να απορρίψουν τη πρόταση. 

Έγινε το γνωμοδοτικό συμβούλιο. Αντί να ακούσουμε απόψεις για το πώς θα βελτιωθεί το σύστημα διορισμού στους ημικρατικούς οργανισμούς και να ανατραπούν οι υπάρχουσες λογικές, αυτό που ακούσαμε είναι ότι δεν διορίστηκαν οι δικοί τους.

Αυτό το σύστημα που δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών είναι καταδικασμένο να μπει στο περιθώριο.

Οι πολίτες συνθλίβονται από το τεράστιο κόστος ζωής, κι ο αγώνας επιβίωσης έχει γίνει δυσβάσταχτος για τους περισσότερους συνανθρώπους μας.
Τα νεαρά ζευγάρια δεν μπορούν να στεγάσουν τα όνειρά τους, όχι με αγορά κατοικίας αλλά ούτε ακόμα με ενοικίαση και αναγκάζονται να διαμένουν με τους γονείς τους, αδυνατώντας να ξεκινήσουν δική τους οικογένεια.

Μία χώρα, που τις πλείστες μέρες του χρόνου έχει ηλιοφάνεια, δεν προχώρησε τόσα χρόνια να αξιοποιήσει τα ευρωπαϊκά προγράμματα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών.

Παρά μόνο τρέχουμε τώρα να προλάβουμε, όχι μόνο για να προστατεύσουμε το περιβάλλον, αλλά και για αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και ακρίβειας.

Θέλουμε ένα κράτος αποτελεσματικό, αξιόπιστο, το οποίο θα παρεμβαίνει όποτε η κοινωνία το έχει ανάγκη.

Θέλουμε ένα κράτος που θα προστατεύει αποτελεσματικά το περιβάλλον και δεν θα κάνει πλάτες στις παρανομίες.

Θέλουμε ένα σύστημα παιδείας που πάνω από όλα θα προάγει την κριτική σκέψη και θα καλλιεργεί στους μελλοντικούς πολίτες τις δεξιότητες για να αντιμετωπίσουν τον έντονο ανταγωνισμό και τις σύγχρονες προκλήσεις.

Θέλουμε ένα κοινωνικό κράτος που θα μπορεί να στέκεται ουσιαστικά σε αυτούς που το έχουν πραγματική ανάγκη.

Θέλουμε να στηριχθεί έμπρακτα το Γενικό Σχέδιο Υγείας, να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του, ώστε να μπορούν όλοι οι πολίτες αυτού του τόπου να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες και αξιοπρεπή περίθαλψη.

Θέλουμε δομές και διαδικασίες που θα καθιστούν την έμφυλη ισότητα πραγματικότητα και όχι ένα σύνθημα κενού περιεχομένου.

Για να μπορέσει και η Κύπρια γυναίκα να κατακτήσει τη θέση που της αρμόζει σε όλους τους τομείς.

Θέλουμε μια κοινωνία συμπεριληπτική που θα αγκαλιάζει όλα τα μέλη της και δεν θα θέτει κανέναν και καμία στο κοινωνικό περιθώριο.

Θέλουμε μια οικονομία που να παράγει πλούτο για να μπορεί να ασκείται κοινωνική πολιτική.

Είμαστε δίπλα στο παραγωγικό κεφάλαιο, αλλά απέναντι στο παρασιτικό.

Είμαστε δίπλα στον έντιμο και παραγωγικό δημόσιο υπάλληλο, αλλά απέναντι σε νοοτροπίες βολεμένων που μόνο επιβαρύνουν το κρατικό μισθολόγιο.

Όσον αφορά το Κυπριακό δεν θα μπούμε σε άγονες αντιπαραθέσεις, οι οποίες απλώς διχάζουν τον λαό μας.

Η διχοτόμηση δεν μπορεί να είναι λύση αλλά και η όποια λύση δεν μπορεί να είναι επιλογή για το λαό μας.

Παλεύουμε για την εξασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών, μια λύση όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, θα μπορούν να πορευθούν μαζί ειρηνικά.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, στόχος και επιδίωξή μας δεν μπορεί να είναι άλλος από την δημοκρατική ανατροπή και σύγκρουση με τις αρρωστημένες νοοτροπίες και λογικές που επικρατούν.

Γι’ αυτό παίρνουμε την πρωτοβουλίας δημιουργίας αυτής της Νέας Κίνησης η οποία φιλοδοξούμε να δώσει λόγο και ρόλο στον δημοκρατικό, προοδευτικό, ριζοσπαστικό χώρο.

Με σαφείς πολιτικές τοποθετήσεις, με καθαρές προγραμματικές θέσεις, με πίστη και φαντασία θα πορευθούμε.

Είμαστε έτοιμοι να έρθουμε σε ρήξη με ότι μας ενοχλεί και ότι μας κρατά καθηλωμένους.

Καλούμε όσες και όσους συμμερίζονται τις ανησυχίες μας, να ενώσουν τις δυνάμεις και τη φωνή τους μαζί μας.

Αν ενωθούμε, και μετατρέψουμε τον θυμό και την αγανάκτηση σε πολιτική πράξη, τότε θα καταφέρουμε να φέρουμε τη δημοκρατική αλλαγή.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα