Και ο ..Αίολος στην μάχη των Προεδρικών Εκλογών

Μεγάλη συζήτηση προέκυψε την τελευταία βδομάδα στις τηλεμαχίες σχετικά με αναφορές για τους «ασκούς του Αιόλου» που θα ανοίξουν με ανυπολόγιστες συνέπειες μετά το θέμα της δημοσιοποίησης ιδιωτικών συνομιλιών.

Πέραν από την πολιτική διάσταση του ζητήματος υπάρχει (εδώ και χρόνια) και μεγάλη αντιγνωμία για το λεκτικό της έκφρασης:  άνοιξε «τους ασκούς του Αιόλου»»  ή το σωστό είναι «τον ασκό του Αιόλου»;

Για την πιο πάνω ανούσια αντιπαράθεση  τοποθετήθηκε στο Facebook o νομικός Αχιλλέας Αιμιλιανίδης.

«Είναι εντελώς

ανούσια η συζήτηση αν ο Αίολος είχε στη μυθολογία ένα ασκό ή περισσότερους. Ο Παπαδιαμάντης, ο άγιος των ελληνικών γραμμάτων, μίλησε για τον Αίολο "με τους φουσκωμένους ασκούς του" και αυτό θα ήταν από μόνο του επαρκές για την καθιέρωση γλωσσικής πολυμορφίας, ανεξαρτήτως αν μιλούσε για ένα ασκό ο μπάρμπα-Όμηρος».

Συγκεκριμένα ο Παπαδιαμάντης σε επιστολή του σε εφημερίδα διαμαρτύρεται για τη μεροληπτική ανταπόκριση σε σχέση με κάποιες εκλογές στη Σκιάθο από ένα ανταποκριτή με όνομα Άιολος και ξεκινάει την επιστολή του ως εξής:

«Πολύ έωλός μοι εφάνη ο Αίολος, ο θεός των ανέμων, με τους φουσκωμένους ασκούς του, ούς επαφήκε πρό τινων ημερών εν τη Νέα Εφημερίδι, προκειμένου περί της δημοτικής εκλογής Σκιάθου».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αίολος, Προεδρικών Εκλογών,aiolos, proedrikon eklogon