Καινοτόμες τεχνολογίες για τον ασφαλιστικό κλάδο

Καινοτόμες τεχνολογίες για τον ασφαλιστικό κλάδο ανέδειξε το Hackathon cy #InsurTech της KPMG Κύπρου

Η KPMG Κύπρου, με την τεχνολογική και οργανωτική υποστήριξη της εταιρείας καινοτομίας Crowdpolicy, με καταλύτη βιομηχανίας την GAN Direct αλλά και με την υποστήριξη και τη χορηγία των εταιρειών Cobalt, USB Bank,

SAS, Microsoft, UCLan, CYBAN, Ινστιτούτο Νέων Επιστημόνων, OINOTΡIA, Pizza Hut, Digital Tree και με τη συμμετοχή σημαντικών φορέων της οικονομίας και της κοινωνίας, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο, καινοτόμο, γεμάτο ενεργητικότητα και ταλέντο τεχνολογικό μαραθώνιο Hackathon cy #InsurTech. Η τριήμερη εκδήλωση έλαβε χώρα στα κεντρικά γραφεία της KPMG Κύπρου στη Λευκωσία στις 26, 27 και 28 Ιανουαρίου 2018.

Στην όλη εκδήλωση παρευρέθηκαν περίπου 150 άτομα συνολικά με 17 ομάδες να συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Το Hackathon cy #InsurTech έδωσε την ευκαιρία σε νέους επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, designers, στελέχη επικοινωνίας, marketing, εξυπηρέτησης πελατών, business consultants, επαγγελματίες, στελέχη από τον ασφαλιστικό και χρηματοπιστωτικό τομέα, φοιτητές και μαθητές να βρεθούν στο ίδιο χώρο, να συνεργαστούν, να αλληλεπιδράσουν και να συμβάλουν ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν την καινοτόμο νεανική και κοινωνική επιχειρηματικότητα και την οικονομία, μέσα στα πλαίσια του ασφαλιστικού κλάδου. Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως στη διαδικασία συμμετείχαν ως μέντορες τόσο επαγγελματίες του χώρου, όσο και διεθνούς επιπέδου στελέχη της ασφαλιστικής βιομηχανίας. Ο τρεις πρώτες πιλοτικές εφαρμογές που δημιουργήθηκαν, βραβεύθηκαν με τα χρηματικά έπαθλα των €3.000, €2.000 και €1.000 αντίστοιχα. Οι νικήτριες ομάδες συμμετείχαν επίσης την 1η Φεβρουαρίου, 2018 σε παρουσίαση επενδυτών (investor pitch) για τα μέλη του Cyban και ενδιαφερόμενους επενδυτές ή οργανισμούς που ήθελαν να αξιοποιήσουν τα αποτελέσματά τους.

Ο διαγωνισμός σημείωσε αξιοσημείωτη επιτυχία, αφενός επειδή οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και αφετέρου, επειδή οι λύσεις που παράχθηκαν άφησαν πολύ υποσχόμενα σχόλια, με σοβαρές πιθανότητες περαιτέρω χρηματοδότησης ή/και δικτύωσης. Απώτερος σκοπός της εκδήλωσης ήταν να δημιουργηθούν προϋποθέσεις νεανικής επιχειρηματικότητας, ή νέες start-up εταιρείες που ενδεχομένως να συμβάλουν μελλοντικά στην οικονομία της χώρας. Επιπλέον, αξιοποιήθηκε στο μέγιστο η γνώση και η εμπειρία προγραμματιστών, νέων επιχειρήσεων, ομάδων και στελεχών για τη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών.

Ο Διοικητικός Σύμβουλος της KPMG Κύπρου και Επικεφαλής της Ομάδας Επιχειρηματικότητας και Νεοφυών Επιχειρήσεων, κ. Παγκράτιος Βανέζης, ανέφερε: «μια συνεχώς εντεινόμενη τεχνολογική μετεξέλιξη της ασφαλιστικής βιομηχανίας θα δημιουργήσει πολλές προοπτικές και ευκαιρίες για τον επιχειρηματικό και επενδυτικό κόσμο, ενώ θα κάνει τη ζωή μας καλύτερη. Μια τέτοια τεχνολογία έχει σκοπό να βελτιώσει τόσο την εμπειρία του καταναλωτή με την ασφαλιστική βιομηχανία, ενώ ταυτόχρονα θα λύσει και το μεγάλο πρόβλημα της υποασφάλισης ή της καθόλου ασφάλισης. Με αυτή την εκδήλωση, θέλαμε να φέρουμε κοντά – και τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό - άτομα της ασφαλιστικής βιομηχανίας, της τεχνολογίας, άτομα που ασχολούνται με το αντικείμενο και ταυτόχρονα επενδυτές, για να δημιουργήσουμε κάποια minimum valuable products, τα οποία αποτελούν στην ουσία την απαρχή της μετεξέλιξης της ασφαλιστικής βιομηχανίας στην Κύπρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα