Κακοκαιρία «Daniel»: Χάος στο κέντρο της Αθήνας από την ισχυρή καταιγίδα(VID)

Η κακοκαιρία Daniel πλήττει από το πρωί της Τετάρτης και το κέντρο της Αθήνας με ισχυρές βροχοπτώσεις να μαίνονται ανα διαστήματα.

Έτσι, μετά τα πρωινά ξεσπάσματα, γύρω στις 5 το απόγευμα ξεκίνησε νέο κύμα, με καταιγίδες και κεραυνούς στην πρωτεύουσα. Ίδια φαινόμενα παρατηρούνται στον Πειραιά και στα νότια προάστια της Αττικής.  Συνέπεια των ισχυρών φαινόμενων είναι να έχουν προκληθεί μεγάλα κυκλοφοριακά

προβλήματα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες. 

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε το λεκανοπέδιο της Αττικής το απόγευμα της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου 2023. Ο χάρτης δείχνει το συνολικό ύψος υετού σε χιλιοστά όπως καταγράφηκε από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr μέχρι τις 17:30. pic.twitter.com/WtpFnfWRQe

meteo.gr - Ο καιρός (@meteogr) September 6, 2023

Παράλληλα,  σημειώνονται μικρές διακοπές ρεύματος στο Σύνταγμα λόγω πτώσης της τάσης. Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί γύρω στις 15 κλήσεις για να επέμβει στην Αττική, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, κάποιες για κοπές δένδρων και αφαιρέσεις αντικειμένων. Στο μεταξύ, έκλεισε ο σταθμός του μετρό στον Ευαγγελισμό, λόγω εισροής υδάτων στο πρώτο επίπεδο.

Η ένταση των φαινομένων φαίνεται από το γεγονός πως οι δρόμοι σε Μητροπόλεως και Νίκης στην Πλατεία Συντάγματος είναι «ποτάμια», παρά το γεγονός πως τα λούκια δεν είναι φραγμένα.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, στην Ποσειδώνος και στην Κ. Καραμανλή, στο Ασκληπιείο Βούλας, έπειτα από τις διακοπές λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Κλειστός ο σταθμός του Μετρό «Ευαγγελισμός» - Κανονικά τα δρομολόγια στη Γραμμή 1

Κανονικά διεξάγονται πλέον τα δρομολόγια του Μετρό σε ολόκληρη τη Γραμμή 1 του Πειραιάς- Κηφισιά, ενώ κλειστός παραμένει προσωρινά ο σταθμός του Μετρό Ευαγγελισμός, λόγω εισροής υδάτων στο ανώτερο επίπεδο του σταθμού από τις εισόδους.

Οι συρμοί, σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ, διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Στο δίκτυο του Τραμ σημειώνονται κατά τόπους καθυστερήσεις στα δρομολόγια ανάλογα με την ένταση των καιρικών φαινομένων.

Η πιο κεντρική λεωφόρος της Αθήνας.Ολα τα φρεάτια βουλομένα pic.twitter.com/SG3lUX152u

— meuten (@s_txvd) September 6, 2023Πηγή: Πρώτο θέμα/ ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Keywords
Τυχαία Θέματα