Καλίν: Προσπάθειες Ε/κ για σφετερισμό δικαιωμάτων των Τ/κ

Οι εξελίξεις στην ανατ. Μεσόγειο απασχόλησαν το υπουργικό συμβούλιο, που συνεδρίασε σήμερα στην Άγκυρα. Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε έπειτα ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, σημείωσε ότι δεν πρέπει να έχει κανείς αμφιβολία ότι η Τουρκία δεν θα προασπίσει τα δικαιώματά της και των Τ/Κ στην ανατ. Μεσόγειο.

«Απορρίπτουμε σφόδρα την αντίληψη της ε/κ πλευράς, η οποία με τετελεσμένα προσπαθεί να σφετεριστεί και να καταπατήσει τα δικαιώματα των Τ/Κ και της Τουρκίας στην ανατ. Μεσόγειο, που πηγάζουν από τις διεθνείς συνθήκες και από τη γεωγραφική της

θέση. Εμείς, όπως κάναμε μέχρι σήμερα, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη βασική μας θέση και τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τ/Κ στο θέμα των ερευνών, των γεωτρήσεων και της ΑΟΖ εκεί. Να μην έχει κανείς αμφιβολία γι’ αυτό!».

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου υποστήριξε επίσης ότι η Τουρκία παίζει ρόλο εγγυητή της ασφάλειας στην περιοχή, προστατεύοντας όχι μόνο την ίδια αλλά και τις γείτονες χώρες, όπως την Ελλάδα. «Κανείς από εμάς δεν είναι ασφαλής, αν δεν είμαστε όλοι ασφαλείς. Υπό αυτό το πρίσμα, με το να εξασφαλίζει η Τουρκία τη δική της ασφάλεια, εξασφαλίζει παράλληλα την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ανεξαρτησία του Ιράκ, της Συρίας, και των γειτονικών μας χωρών, όπως της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και των άλλων χωρών της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας».
 

Keywords
Τυχαία Θέματα