Καραγιάννης: Tο στοίχημα των Χριστουγέννων για Covid & νεαρές ηλικίες (BINTEO)

Κοιτάζοντας τα στοιχεία  με 168 νοσηλείες Covid19 μέχρι στιγμής είναι ο υψηλότερος αριθμός και κοιτάζοντας τα αποτελέσματα, φαίνεται ότι οι ανεμβολίαστοι ανέβηκαν στο 80% των νοσηλειών», δήλωσε στην Εκπομπή του Σίγμα Μεσημέρι και Κάτι ο Δρ  Πέτρος Καραγιάννης.

«Θεωρώ ότι αυτό ίσως αυξηθεί ίσως πιο πολύ αν και εφόσον διαδοθεί στην κοινότητα η μετάλλαξη Όμικρον. Ελπίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν γίνει σύντομα ούτως ώστε να υπάρξει μια ανάσα στο σύστημα υγείας». 

Διαβάστε επίσης:Κύπρος: Αλλάζουν ή όχι τα μέτρα στις εκκλησίες;

Eρωτηθείς για το κατά πόσο οι απόψεις

της επιστημονικής ομάδας λήφθηκαν σοβαρά υπόψιν στην λήψη αποφάσεων για τα μέτρα ο κ. Καραγιάννης είπε «Οτιδήποτε αποφασιστεί είναι στην έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου. Αυτό αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, αυτό είναι στο τραπέζι και αυτό  θα εφαρμόσουμε. Για εμένα αυτό είναι αρκετό, είτε εμείς  κάναμε κάποιες εισηγήσεις είτε όχι».

«Μέχρι στιγμής δεν έτυχε να είμαστε σφόδρα αντίθετοι στις αποφάσεις.  Είχαμε κάποιο σκεπτικισμό, αλλά αυτή είναι η πολιτική ηγεσία και αυτή παίρνει τις αποφάσεις», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο οι διακοπές των Χριστουγέννων μπορεί να φρενάρουν την κατάσταση ειδικά στα σχολεία και τις νεαρές ηλικίες, είπε «Έγινε πολύς λόγος για αλυσίδες στα σχολεία πριν να εισαχθούν τα πιο αυστηρά μέτρα. Θεωρώ πως οτιδήποτε εισαχθεί στα σχολεία θα πρέπει να περιμένουμε να αποδώσουν. Είμαστε στην τρίτη βδομάδα και θα περιμένουμε αποτελέσματα. ΄Παρακολουθώ τους αριθμούς και στην δημοτική και στην μέση εκπαίδευση και πέφτουν. Θα πρέπει να αναμένουμε και τα συλλογικά την ερχόμενη Δευτερά και εκεί ίσως δούμε κάτι θετικότερο».

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση πως οι διακοπές των Χριστουγέννων θα ενεργήσουν ως τροχοπέδη  στην μετάδοση του ιού και έτσι όταν επαναλειτουργήσουν τα σχολεία τον Γενάρη θα  είναι υπό καλύτερους οιωνούς. « Εγώ είχα απόλυτη εμπιστοσύνη στα παιδιά (δημοτικής) ότι θα  εφαρμόζουν τα πρωτόκολλα. Για τα παιδιά της μέσης εκπαίδευσης, αυτά  έχουν και ιδιαίτερη άποψη και ενεργητικότητα και είναι πιο δύσκολο να ελεγχθεί η δραστηριότητά τους», σημείωσε.

Για το χάπι της PfiZer είπε πως δρουν σε άλλα σημεία του ιού που δεν αφορούν την μεταδοτικότητα, ούτε από την δέσμευσή του από τον υποδοχέα. Τον χτυπούν σε ένα ένζυμο πολλαπλασιασμού και αυτό δεν αλλάζει εύκολα γιατί δεν υπόκειται σε ανοσιακή πίεση. Επομένως τα χάπια είναι αναστολής που σταματούν την δράση και είναι ότι το καλύτερο.

«Κατ΄ουδένα λόγο το χάπι δεν είναι φάρμακο προληψης (όπως είναι το εμβόλιο), αλλά φάρμακο θεραπείας», ειπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα