Καραγιάννης: Δεν προβλέπω επέκταση του νέου lockdown – Πώς θα επέλθει χαλάρωση

Μια νέα πραγματικότητα θα αντιμετωπίσουμε μέχρι το τέλος του μήνα. Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ο δρ.Πέτρος Καραγιάννης έδωσε ελπίδα ότι μάλλον δεν θα χρειαστεί επέκταση των μέτρων, ίσως μια βδομάδα επιπλέον, είπε χαρακτηριστικά.

«Ο,τι και να συμβαίνει δεν προβλέπω ότι θα επεκταθεί πολύ περισσότερο το αυστηρότερο Lockdown, ίσως για μια βδομάδα ακόμη και βλέπουμε. Ευελπιστώ ότι θα μπορέσουμε να το ελέγξουμε και θα μπούμε στην Άνοιξη με μεγαλύτερη

ελπίδα σε συνάρτηση και με τον εμβολιασμό», είπε χαρακτηριστικά ο δρ.Καραγιάννης.

Δείτε εδώ: LIVE: Σε δεύτερο lockdown η Κύπρος – Ο Υπ.Υγείας ανακοινώνει τα νέα μέτρα

Κληθείς να απαντήσει για το τι αναμένουμε από τα νέα αυστηρότερα μέτρα, ο δρ.Καραγιάννης είπε ότι σταθεροποιούνται οι αριθμοί μας πάνω από τα 500. «Μόνο χθες καταγράφηκε μικρή μείωση αλλά έγιναν 4 χιλιάδες λιγότερα τεστ». 

Μπαίνουν περιοριστικά μέτρα και κλείσιμο επιχειρήσεων σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσουμε την επέλαση του ιού, σημείωσε ο δρ.Καραγιάννης.
«Αν θεωρήσουμε ως ένδειξη τη σταθεροποίηση των τελευταίων ημερών τότε μπορούμε να πιστεύουμε σε μια πτώση τις επόμενες μέρες», υπογράμμισε ενώ ανέφερε ότι η χαλάρωση θα γίνει όπως τον περασμένο Μάιο όπου θα γίνεται σταδιακή αποκλιμάκωση με 2 βδομάδες περιθώριο.

Ο δρ.Καραγιάννης ξεκαθάρισε ότι αεροδρόμια και λιμάνια δεν κλείνουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα