Καταφύγιο στην Κύπρο για 30 προσφυγόπουλα από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και σε συνέχεια πρωτοβουλίας του Εκπροσώπου των Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Βαρτκές Μαχτεσιάν ανέλαβε τη φιλοξενία 30 παιδιών-προσφυγόπουλων, που κατέφυγαν στην Αρμενία από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, εξαιτίας του πολέμου, καθώς και τριών συνοδών.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Υπουργείο, μέσω της

υλοποίησης της φιλοξενίας, κατέδειξε την αμέριστη  συμπαράσταση και στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τον δοκιμαζόμενο αρμενικό λαό και ιδιαιτέρα στα παιδιά, που είναι τα αθώα θύματα του πολέμου.

Το όλο πρόγραμμα της φιλοξενίας, το οποίο καταρτίστηκε από το  γραφείο του Εκπροσώπου των Αρμενίων, σε στενή συνεργασία με το ΥΠΑΝ και με τη στήριξη διαφόρων άλλων Φορέων, έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν την Κύπρο, την ιστορία της, τον πολιτισμό της και το πολιτικό της πρόβλημα.

Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την αρμενική κοινότητα της Κύπρου, επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, τα αρμενικά σχολεία Ναρέκ στη Λάρνακα, στη Λευκωσία και στη Λεμεσό, συμμετέχοντας σε καθημερινές δραστηριότητες των σχολείων.

Το ΥΠΑΝ προσκάλεσε τους φιλοξενούμενους, μαζί με τη χορωδία του Αρμενικού Δημοτικού Σχολείου Ναρέκ στη Λευκωσία, στην καθιερωμένη καθεχρονική μουσική εκδήλωση με τα κάλαντα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεών του.

Τα παιδιά τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια στην αρμενική γλώσσα, παρουσία της Υπουργού Αθηνάς Μιχαηλίδου.

Διαβάστε επίσης: Άκουσαν τα κάλαντα από παιδιά δημοτικών σχολείων ΠτΔ και Πρώτη Κυρία (VID&PIC)

Keywords
Τυχαία Θέματα