Καταγγελία για τον αγωγό νερού ζητούν τα κόμματα

Αντιδράσεων συνέχεια από κόμματα και Πρόεδρο της Βουλής για το παράνομο έργο μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα που εγκαινιάστηκε, χθες, από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν κατά την παράνομη επίσκεψή του στα κατεχόμενα.

«Είναι η ώρα, η διεθνής και η ευρωπαϊκή κοινότητα αντί να μας νουθετούν, να μας προτρέπουν και να μας παροτρύνουν να αξιοποιήσουμε όπως λένε την ευκαιρία των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού, να στραφούν επιτέλους προς την πλευρά

της Τουρκίας και να την πειθαναγκάσουν να συμμορφωθεί με την διεθνή και ευρωπαϊκή έννομη τάξη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφέρει ότι η νέα απόπειρα προσάρτησης των κατεχομένων από την Τουρκία υποσκάπτει τις διαπραγματεύσεις και παρουσιάζεται ως μια προσπάθεια που αποσκοπεί να τίς προκαταλάβει.

«Να μην ξεχνάμε επί της ουσίας ότι αναδεικνύεται ακόμη μια φορά η ανάγκη να σπάσουμε τα αδιέξοδα και να καταλήξουμε σε μια πολιτική συμφωνία, η οποία λύνοντας το Κυπριακό ταυτόχρονα θ’ αποκλείει τέτοιες ενέργειες επέμβασης της Τουρκίας», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου.

Σκληρή κριτική ασκεί η Συμμαχία Πολιτών στην κυβέρνηση για τον χειρισμό του όλου θέματος.

«Η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, προκειμένου να διατηρήσει το λεγόμενο καλό κλίμα, έκλεισε τα μάτια, για να μην πω ότι η Κυβέρνηση, με την ανοχή της, έκανε πλάτες στην Τουρκία για να υλοποιήσει αυτό το πολύ αρνητικό για τα δικά μας δεδομένα έργο», είπε ο Γιώργος Λιλλήκας.

Το ΕΥΡΩΚΟ παρατηρεί ότι για τέσσερα χρόνια η ε/κ πλευρά παρακολουθούσε την υλοποίηση του αγωγού χωρίς ουσιαστική αντίδραση και συμπληρώνει ότι έστω και αργά η αντίδραση της κυβέρνησης πρέπει να είναι αυστηρή και έντονη.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιβάλλεται να καταγγείλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα νέα τετελεσμένα που παραβιάζουν την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας», τονίζει ο Πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Συλλούρης.

Επικίνδυνες εξελίξεις στο Κυπριακό διαβλέπουν οι Οικολόγοι και ζητούν από την κυβέρνηση να ενημερώσει πλήρως λαό και κόμματα.

«Η νέα ανενόχλητη εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο με τα εγκαίνια και τη λειτουργία του αγωγού νερού συνοδεύτηκε από προκλητικές δηλώσεις από τον κ. Ερντογάν και τον κ. Ακιντζί, που επιβάλλουν αλλαγή στη στάση της κυπριακής ηγεσίας στις διαπραγματεύσεις», ανέφερε η Ελένη Χρυσοστόμου.

Κατά τα χθεσινά εγκαίνια του παράνομου έργου μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα, δίπλα από τους Ερντογάν και Ακιντζί βρισκόταν ο δολοφόνος του ηρωομάρτυρα Σολωμού Κενάν Ακίν.

Keywords
Τυχαία Θέματα