Καταγγελία Οικολόγων για κακομεταχείριση γάτων από εργάτες του Δήμου Λευκωσίας

Ανακοίνωση σχετικά με τον πνιγμό μικρών γατιών στη Λευκωσία, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για κακούς χειρισμούς εκ μέρους εργατών του Δήμου, οι οποίοι μετακίνησαν βίαια σπιτάκι με γατάκια, αναποδογυρίζοντας με αποτέλεσμα να σπάσει η οροφή του και στη συνέχεια το εξαφάνισαν από την περιοχή.

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Με θλίψη και αποτροπιασμό ενημερωθήκαμε για περιστατικό που έγινε στη Λευκωσία και είχε ως αποτέλεσμα μικρά γατάκια να βρουν τραγικό θάνατο

λόγω πνιγμού από τις κακές καιρικές συνθήκες και τις ενέργειες του Δήμου Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα, την περασμένη βδομάδα εθελόντρια που σιτίζει γάτους σε χωράφι ενημερώθηκε ότι θα γίνονταν εργασίες και έπρεπε να μετακινηθούν τα σπιτάκια και τα δοχεία σίτισης των γάτων. Η εθελόντρια μετακίνησε το σπιτάκι των γάτων σε πλησίον πάρκο προσωρινά μέχρι να βρεθεί λύση καθώς, υπήρχε γάτα με τα νεογέννητα γατάκια της.

Δυστυχώς, με λύπη ενημερωθήκαμε πως εργάτες του Δήμου, μετακίνησαν το σπιτάκι βίαια αναποδογυρίζοντας με αποτέλεσμα να σπάσει η οροφή του και στη συνέχεια το εξαφάνισαν από την περιοχή. Παρόλο, που έγιναν εκκλήσεις στον Δήμο για επιστροφή του σπιτιού γιατί υπήρχαν γατάκια νεογέννητα και κακές καιρικές συνθήκες το Σαββατοκύριακο δεν έγινε τίποτε παρά μόνο με την απόφαση να δοθεί σπιτάκι την Δευτέρα. Τα μικρά γατάκια τελικά δεν τα κατάφεραν, αφού βρέθηκαν πνιγμένα ενώ η μητέρα τους αγνοείται.

Σε δηλώσεις της η συντονίστρια της ομάδας δράσης για τα ζώα κ. Ανθή Μουζούρη αναφέρει πως: « Προκαλεί οργή και θυμό το περιστατικό και πραγματικά διερωτώμαστε εάν είναι αυτός ο σεβασμός προς τους εθελοντές για το έργο που κάνουν με την σίτιση των γάτων και την ιατροφαρμακευτική τους φροντίδα; 

Εμείς, ζητούμε άμεση διερεύνηση του εν λόγω περιστατικού και άμεση  αντικατάσταση του σπιτιού για να μην αντιμετωπίσουμε ξανά τέτοιου είδους περιστατικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα