Κατεχόμενα : Δεν παραβίασαν τον «εναέριο χώρο» της «ΤΔΒΚ» αεροσκάφη των ΗΠΑ

Ο παράνομος Bayrak (31.10.22) μεταδίδει ανακοίνωση του λεγόμενου υπουργείου εξωτερικών με την οποία διαψεύδει ότι ο «εναέριος χώρος της ΤΔΒΚ», κατά την έκφρασή του, παραβιάστηκε από αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με ανασκόπηση του Τ/κ Τύπου από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, στην ανακοίνωση του λεγόμενου υπουργείου εξωτερικών αναφέρονται τα εξής:

«Είναι ξεκάθαρο ότι ελληνοκυπριακές πηγές προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ανούσια ένταση με μη ρεαλιστικές ειδήσεις για ένα στρατιωτικό ζήτημα. Όλα

τα είδη των δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα γύρω από τον εναέριο χώρο της χώρας μας παρακολουθούνται στενά από τα αρμόδια θεσμικά μας όργανα σε συνεχή βάση. Παρατηρήθηκε ότι τα εν λόγω μαχητικά επέστρεψαν χωρίς να παραβιάσουν τον εναέριο χώρο της ΤΔΒΚ κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων τους. Θα πρέπει να είναι γνωστό ότι τα σενάρια που ενδέχεται να συμβούν κατά τη διάρκεια της άσκησης έχουν αξιολογηθεί εκ των προτέρων και έχουν γίνει οι απαραίτητες ρυθμίσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων  τελεί πάντα υπό την απόλυτη εγγύηση κυρίως της Μητέρας Πατρίδας μας Τουρκίας, των Τουρκικών Ειρηνευτικών Δυνάμεων Κύπρου [Σημείωση μεταφραστή: Έτσι χαρακτηρίζεται ο τουρκικός κατοχικός στρατός στο νησί] και της Διοίκησης των Δυνάμεων Ασφαλείας».

Διαβάστε επίσης: Αμερικανικά F-22 πέταξαν πάνω από τα κατεχόμενα αγνοώντας τους Τούρκους (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα