Κατεχόμενα: 1η Ιουλίου το άνοιγμα οδοφραγμάτων χωρίς καραντίνα

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου &Πληροφοριών, ο παράνομος σταθμός Bayrak (05.06.20) μεταδίδει ότι ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» του αποσχιστικού καθεστώτος Ερσίν Τατάρ, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης σχετικά με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, δήλωσε ότι οι αξιολογήσεις θα συνεχιστούν. Πρόσθεσε ότι η διαδικασία δεν θα διαρκέσει πολύ και θα παρουσιάσουν ένα οδικό χάρτη. 

Ο Τατάρ ανέφερε ότι η συνάντηση διακόπηκε για να συζητήσει με τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής πότε και πώς θα μπορέσει να γίνει το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, γράφει η Yeni Düzen (05.06.20). ο Τατάρ σημείωσε

ότι θα ετοιμάσουν έναν οδικό χάρτη μετά τις αξιολογήσεις του , γιατί το δικό τους πρόβλημα είναι να μπορέσουν να προστατεύσουν την υγεία του «λαού» τους.

Σύμφωνα με την Yeni Düzen (05.06.20), ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, μετά την συνάντηση, δήλωσε ότι οι λειτουργοί υγείας συμφωνούν ότι οι διελεύσεις προς τις ελεύθερες περιοχές θα μπορούσαν να ξεκινήσουν στις 8 Ιουνίου, προσθέτοντας ότι η «κυβέρνηση» του παράνομου καθεστώτος θα αξιολογήσει το θέμα και θα θέσει επί τάπητος την στάση της. Σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει άλλο εμπόδιο στην έναρξη των διελεύσεων εκτός από το θέμα της υγείας, ο Ακιντζί ανέφερε ότι η «κυβέρνηση» πρέπει να κινηθεί εσπευσμένα.

Ο Ακιντζί δήλωσε τα εξής: «Όπως γνωρίζετε, χθες είχα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, σήμερα ξανασυναντηθήκαμε με την συμμετοχή του αναπληρωτή πρωθυπουργού και του υπουργού υγείας. Στη σημερινή μας συνάντηση, συμμετείχαν και τα μέλη μας της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία. Επειδή το θέμα και χθες και σήμερα είχε σχέση με τις διελεύσεις. Το κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν τα οδοφράγματα σε σχέση με την υγεία».

Στη συνέχεια, ο Ακιντζί  ανέφερε ότι άκουσαν προσεκτικά τις απόψεις και αξιολογήσεις των μελών τους στην Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την υγεία, υπό το φως ότι είχε υποβληθεί από την ελληνοκυπριακή πλευρά η επιδημιολογική έκθεση και είχε αξιολογηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης από την Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή. Σημείωσε ο Ακιντζί ότι άκουσαν από τα μέλη τους και την αξιολόγηση σχετικά με την πρόταση της ελληνοκυπριακής πλευράς προς αυτούς για την επανέναρξη ελεγχόμενων διελεύσεων στις 8 Ιουλίου. Η ομόφωνη άποψη των μελών τους στην Δικοινοτική Τεχνική επιτροπή είναι ότι μετά τις αξιολογήσεις που έκαναν, οι διελεύσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν στις 8 Ιουνίου, υποστηρίζει ο Ακιντζί, τονίζοντας όμως ότι η υγεία είναι αυτή που θα διαγράψει την πορεία και ότι η πολιτική θα ακολουθήσει.

Υπογράμμισε ότι κάθε βήμα έχει πολιτική ευθύνη, αλλά πρέπει να είναι οι εμπειρογνώμονες υγείας τα άτομα που θα έχουν το πρώτο λόγο, ενώ αντιμετωπίζουν αυτή την τόσο σοβαρή επιδημία.

«Οι γνώμες των εμπειρογνωμόνων ήταν πολύ σημαντικές για εμάς. Χθες είχαν ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, σήμερα συναντηθήκαμε όλοι μαζί. Ήμουν σε συνεχή επαφή μαζί τους. Φυσικά και η κυβέρνηση έχει τα δικά της επιστημονικά συμβούλια. Η κυβέρνηση θα αξιολογήσει αυτό το θέμα και θα θέσει επί τάπητος την στάση της. Δεν πρέπει να υπάρξει άλλο εμπόδιο στην έναρξη των διελεύσεων εκτός από το θέμα της υγείας. Σ’ αυτό το στάδιο, δεν επιθυμώ να προβώ σε περαιτέρω αξιολογήσεις. (…) Η υγεία πρέπει να συνεχίσει να είναι η μόνη έγνοια μας», ανέφερε ο Ακιντζί. 

Διαβάστε επίσης: Επιβεβαιώνει Κωστρίκη ο Ακιντζί: Δεν έδωσαν επιδημιολογικά στοιχεία τα κατεχόμενα

Διελεύσεις προς τις ελεύθερες περιοχές χωρίς καραντίνα από την 1η Ιουλίου, λέει ο Όζερσαϊ

Η Kıbrıs (05.06.20) γράφει ότι ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» του αποσχιστικού καθεστώτος Κουτρέτ Όζερσαϊ δήλωσε ότι αν δεν υπάρξει κάτι το πολύ απρόοπτο, από την 1η Ιουλίου θα ανοίξουν τα σημεία διέλευσης προς τον «νότο», όπως χαρακτήρισε τις ελεγχόμενες από την Δημοκρατία περιοχές, χωρίς την υποχρέωση παραμονής σε καραντίνα και με την δυνατότητα διεξαγωγή τεστ. Μιλώντας χθες στην «βουλή», ο Όζερσαϊ είπε ότι σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει ότι το ψευδοκράτος θα επωμιστεί αυτά που του αναλογούν και πρόσθεσε ότι προσπαθούν να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη, τροποποιώντας τον λεγόμενο κανονισμό κοινωνικής βοήθειας.

Σημειώνοντας ότι είχε συνάντηση με τους Τ/κ εργαζόμενους στις ελεύθερες περιοχές που διαμαρτύρονται και ότι μερικοί από αυτούς αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να χάσουν την δουλειά τους, ο Όζερσαϊ είπε ότι δεν αντιμετωπίζουν όλοι αυτό τον κίνδυνο και πρόσθεσε ότι για όσους θα δεν μπορέσουν να περιμένουν την 1η Ιουλίου θα παρασχεθεί δυνατότητα τεστ PCR και θα δημιουργηθεί δυνατότητα για όσους μπορούν να μείνουν μερικές εβδομάδες στις ελεύθερες περιοχές.

Διαβάστε επίσης: Διευκρινίσεις Υπουργείου Εσωτερικών για άνοιγμα των οδοφραγμάτων

Μπορεί να ανοίξουν και πριν την 1η Ιουλίου τα «σύνορα» με όρους, λέει ο Τατάρ

Ο παράνομος Bayrak (04.06.20) μεταδίδει ότι ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι έχουν αποφασίσει να ανοίξουν την 1η Ιουλίου τα «σύνορα», (όπως ονόμασε την Γραμμή Κατάπαυσης του Πυρός που χωρίζει τα κατεχόμενα από τις ελεύθερες περιοχές) τόσο με τον «νότο», όπως χαρακτήρισε τις ελεγχόμενες από την Δημοκρατία περιοχές, όσο και με την Τουρκία και ότι προσπαθούν να το πράξουν αυτό ενωρίτερα, αλλά οι όροι υπό τους οποίους θα γίνει αυτό είναι σημαντικοί.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σε πρόγραμμα του σταθμού την Πέμπτη το βράδυ, ο Τατάρ είπε:

«Είναι βασικό να ανοίξουν οι πύλες για εκείνους που εργάζονται εκεί. Υπάρχουν 1,500 εργαζόμενοι. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες των φίλων αυτών. Νιώθουμε συμπάθεια. Δεν είμαστε αντίθετοι στο άνοιγμα των πυλών. Δεν θέλουμε να έχουμε διαφορετική θέση με τον πρόεδρο της δημοκρατίας πάνω σε αυτό το θέμα. Δεν χρειάζεται να πολιτικοποιείται το θέμα. Στον νότο δεν έχουν μηδενιστεί πλήρως τα κρούσματα, υπάρχει ένα ρίσκο. Αλλά διεξάγονται οι απαραίτητες αξιολογήσεις πάνω σε αυτό το θέμα».

Απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με το ότι θα πραγματοποιούνται πτήσεις από την Τουρκία από τις 10 Ιουνίου, ο Τατάρ επεσήμανε ότι όσοι έρχονται στα κατεχόμενα μέσα στον Ιούνιο θα είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν σε καραντίνα 14 μέρες. «Όσοι θα έρχονται μετά την 1η Ιουλίου θα γίνονται δεχτοί χωρίς να μπαίνουν σε καραντίνα και κάνοντας τεστ PCR, όμως ακόμα διεξάγονται εργασίες για το πώς θα γίνεται αυτό», πρόσθεσε.

Σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα αναφέρονταν στην υγεία, ο Τατάρ είπε ότι είναι αναγκαίο όμως να γίνει και το άνοιγμα και ότι θα διαχειριστούν όλοι μαζί την υπόθεση λαμβάνοντας το ελάχιστο ρίσκο.

Υπενθύμισε ότι θα ανακοινώσουν δεύτερο πακέτο για την οικονομία στις 15 Ιουνίου και ανέφερε ότι το ετοιμάζουν.

Αναφερόμενος στην «συμφωνία» οικονομικής και δημοσιονομικής συνεργασίας που υπογράφηκε με την Τουρκία, ο Τατάρ υποστήριξε ότι με την «συμφωνία» αυτή υπήρξε μια ανακούφιση στον «προϋπολογισμό» και ότι με την στήριξη της Τουρκίας κατάφεραν μεγάλη επιτυχία από την άποψη της οικονομικής σταθερότητας. «Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει πολύ μεγάλη ζημιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει απώλειες ο ιδιωτικός τομέας», πρόσθεσε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ανεργίας στην «χώρα».

Υποστηρίζοντας ότι διαχειρίστηκαν καλά την κρίση, ο Τατάρ εξέφρασε την άποψη ότι θα ελκύσουν το ενδιαφέρον τουριστών και πρόσθεσε ότι υπάρχουν «σοβαρές πωλήσεις κατοικιών» μέσω διαδικτύου και ότι ειδικά οι Βρετανοί επιδεικνύουν ενδιαφέρον για τα κατεχόμενα.

Είπε ότι σκέφτονται να κάνουν κάποιες εξαιρέσεις για να προσελκύσουν ξένους και «πολίτες της ΤΔΒΚ» που ζουν στο εξωτερικό και επεσήμανε ότι οι τιμές των σπιτιών είναι πιο ελκυστικές στα κατεχόμενα σε σύγκριση με τις πλείστες χώρες. Σημείωσε επίσης ότι άνοιξαν τον δρόμο για τους ξένους να μπορούν να αγοράζουν τέσσερα σπίτια και ένα κατάστημα στα κατεχόμενα.  

Υπενθυμίζοντας ότι μέχρι σήμερα έφεραν πέραν των 2,000 «πολιτών της ΤΔΒΚ» από το εξωτερικό στα κατεχόμενα και πλήρωσαν το κόστος της παραμονής τους σε καραντίνα, ο Τατάρ είπε ότι μέσα σε αυτό τον μήνα θα έρθουν άλλοι 600-700 «πολίτες» και θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Τατάρ είπε ότι υποστηρίζουν ότι οι προσφορές για δρόμους πρέπει να γίνονται με ντόπιους εργολάβους όσο είναι δυνατόν και πρόσθεσε ότι συνεχίζουν οι προσπάθειές τους στο θέμα αυτό.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σε σχέση με την «συμφωνία» οικονομικής συνεργασίας με την Τουρκία, ο Τατάρ υποστήριξε ότι τα έργα που συμπεριλαμβάνονται σε αυτή την «συμφωνία» δεν διαφέρουν καθόλου από τα έργα της ΕΕ και πρόσθεσε ότι γραφειοκράτες θα έρθουν στην «χώρα» και θα μείνουν για να παρακολουθούν τα έργα. Είπε και το εξής:

«Στο τέλος, η πρόθεση είναι σημαντική. Η Τουρκία δίδει αυτά τα χρήματα. Θεωρήθηκε κατάλληλη μια τέτοια ρύθμιση για να βλέπουν και αυτοί ότι τα χρήματα πάνε στο μέρος που πρέπει να πάνε, ξοδεύονται στο μέρος που πρέπει να ξοδευτούν. Αυτό το έργο θα είναι προς όφελος των ανθρώπων μας, αυτό είναι το σημαντικό. Τα χρήματα θα διαβιβαστούν εδώ και είναι ένα έργο προς όφελός μας. Ακολουθήθηκε μια τέτοια μέθοδος για να υλοποιηθούν πιο γρήγορα τα έργα». 

Διαβάστε επίσης: Τ/κ εργαζόμενοι ζητούν από αποσχιστικό καθεστώς «να ανοίξει την πόρτα»

Θέλουν ξεκάθαρη ημερομηνία ανοίγματος των οδοφραγμάτων και δεν δέχονται την 1η Ιουλίου οι εργαζόμενοι στις ελεύθερες περιοχές

Η Afrika (05.06.20) γράφει ότι άλλη μια εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες μπροστά την «βουλή» οι Τουρκοκύπριοι που εργάζονται στις ελεγχόμενες από την Δημοκρατία περιοχές, επειδή δεν μπορούν να μεταβούν στην εργασία τους λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Οι διαμαρτυρόμενοι έφεραν πανό στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «θέλουμε να επιστρέψουμε στην δουλειά μας», «ανοίξτε τις πόρτες να πάμε στην δουλειά μας» και «το μαχαίρι έφτασε στο κόκκαλο».

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προσέγγισαν τους διαμαρτυρόμενους «βουλευτές» του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP) και  ο πρόεδρος του CTP, Τουφάν Έρχουρμαν, ο οποίος τους εξήγησε τις προσπάθειες που καταβάλλει το κόμμα για επίλυσή του προβλήματός τους. Είπε ότι διεξάγουν συναντήσεις με την «κυβέρνηση», αλλά ακόμα δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Υπενθυμίζοντας ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων συζήτησαν το άνοιγμα των σημείων διέλευσης στις 8 Ιουνίου, ο Έρχουρμαν είπε ότι η «κυβέρνηση» θα διεξάγει κάποιες αξιολογήσεις, από τις οποίες πιστεύει ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Στους διαμαρτυρόμενους μίλησε και ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ, ο οποίος είπε ότι θα λάβουν οριστικές αποφάσεις για άνοιγμα των σημείων διέλευσης το συντομότερο λαμβάνοντας υπόψη τις συμβουλές των επιστημονικών συμβουλίων και των επιτροπών υγείας καθώς και την υγεία της κοινότητας. Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα πάνω σε αυτό το θέμα και ότι η μεγαλύτερη του επιθυμία είναι το άνοιγμα των οδοφραγμάτων με την δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών. «Ευχή μας είναι βεβαίως να συνεχίσετε την δουλειά σας το συντομότερο, θα σας ενημερώσουμε για τις αποφάσεις που θα πάρουμε, συνεχίζονται οι συναντήσεις, οι προσπάθειες», είπε.

Οι διαδηλωτές διαβίβασαν στον Τατάρ τα αιτήματά τους και ζήτησαν μιαν ξεκάθαρη ημερομηνία για άνοιγμα των οδοφραγμάτων. «Οπωσδήποτε δεν θέλουμε να χάσουμε την δουλειά μας. Δεν θα φύγουμε από εδώ χωρίς να πάρουμε ξεκάθαρη ημερομηνία. Οπωσδήποτε δεν δεχόμαστε 1η Ιουλίου», ανέφεραν.  

Οι διαδηλωτές διαλύθηκαν αμέσως μετά, αλλά δήλωσαν ότι σήμερα περιμένουν ανακοίνωση της ημερομηνίας και αν χρειαστεί θα συνεχίσουν και απόψε και αύριο τις εκδηλώσεις τους.

Πιλλί: «Δεν θα ανοίξουν στις 8 Ιουνίου οι πύλες με τον νότο»

Η Güneş (05.06.20), σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου &Πληροφορίων, γράφει ότι ο λεγόμενος «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί δήλωσε ότι δεν θα ανοίξουν στις 8 Ιουνίου «οι συνοριακές πύλες με τον νότο», όπως αποκάλεσε τα οδοφράγματα ανάμεσα σε κατεχόμενες και ελεγχόμενες από την Δημοκρατία περιοχές του νησιού.

Μιλώντας χθες σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Πιλλί είπε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» των κατεχομένων για άνοιγμα των οδοφραγμάτων και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με πληροφόρηση από την Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία, ενημερώθηκε πως ούτε στην ελληνοκυπριακή πλευρά υπάρχει οποιαδήποτε εργασία αναφορικά με τις διελεύσεις.

«Ακόμα και να υπάρξουν διελεύσεις, αυτές θα είναι περιορισμένες μόνο στους μαθητές, τους ασθενείς και τους εργάτες που εργάζονται στον νότο», ανέφερε ο Πιλλί.

Υποστηρίζοντας ότι το κόστος ενός τεστ στις ελεύθερες περιοχές είναι εκατό δολάρια, ο Πιλλί είπε ότι δεν φαίνεται εφικτό να το πληρώσουν τα άτομα αυτό, ότι ως «κυβέρνηση» είναι έτοιμοι να καταβάλουν το κόστος των τεστ των εργατών και των μαθητών τους, όμως δεν έχει ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για άνοιγμα των σημείων διέλευσης. 

Διαβάστε επίσης: 

Ακιντζί-Τατάρ: Σημαντικό στις διελεύσεις είναι ο καθορισμός των όρων

Γιατί δεν (πρέπει να) υπάρχει «Συνοριοφυλακή» στα οδοφράγματα

Ακιντζί και Τατάρ συζήτησαν το άνοιγμα των οδοφραγμάτων

Η Yeni Düzen (05.06.20) γράφει ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ συζήτησαν χθες το θέμα του ανοίγματος των οδοφραγμάτων μεταξύ κατεχόμενων και ελεγχόμενων από την Δημοκρατία περιοχών. Μιλώντας μετά την συνάντηση ο Ακιντζί είπε ότι τα θέματα που αφορούν την υγεία του «λαού» πρέπει να ενώνουν όλους και ότι αύριο (σήμερα) θα αξιολογήσουν εκ νέου το θέμα μαζί με τον Τατάρ, τον λεγόμενο υπουργό εξωτερικών Κουτρέτ Όζερσαϊ και τον λεγόμενο υπουργό υγείας Αλί Πιλλί στην παρουσία των μελών της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία.

Σημειώνοντας ότι βρίσκονται σε «αισιόδοξο σημείο» σε σχέση με την κατάσταση της υγείας στην «χώρα», ο Ακιντζί ανέφερε ότι επιθυμία όλων είναι να συνεχιστεί αυτό. Είπε ότι η ζωή συνεχίζεται και ότι ακόμα και χώρες που βρίσκονται σε κακή κατάσταση σε σχέση με την πανδημία άρχισαν να κάνουν κάποια ανοίγματα και ότι γίνονται ανοίγματα ανάμεσα σε χώρες.

Επισημαίνοντας ότι σε αυτό το σημείο ήρθε στην ημερήσια διάταξη και ένα άνοιγμα ανάμεσα στις δύο πλευρές στην Κύπρο, ο Ακιντζί υπενθύμισε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις 21 Μαΐου και την πρόταση που του υπέβαλε η ελληνοκυπριακή πλευρά για να επιτρέπεται η διέλευση των εγκλωβισμένων Μαρωνιτών και Ελληνοκυπρίων που διαμένουν στα κατεχόμενα και των Τουρκοκυπρίων που εργάζονται και σπουδάζουν στις ελεύθερες περιοχές ή που πρέπει να μεταβούν στις ελεύθερες περιοχές για λόγους υγείας. Είπε ότι την ίδια ημέρα ενημέρωσε τηλεφωνικώς τον Τατάρ για τους όρους της ελληνοκυπριακής πλευράς και ότι ο ίδιος κατέληξε σε συναντίληψη με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Ανέφερε ότι αργότερα ενημέρωσε τα μέλη της «κυβέρνησης» και τα κόμματα που εκπροσωπούνται στην «βουλή» και περίμενε από τους εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας στα κατεχόμενα να προβούν στις αξιολογήσεις τους.

Διαβάζοντας δήλωση του Πιλλί ότι δεν αντιτίθεται στο άνοιγμα των οδοφραγμάτων στις 8 Ιουνίου και ότι οι Δικοινοτικές Επιτροπές Υγείας πρέπει να καθορίσουν τους όρους τους, ο Ακιντζί επεσήμανε: «Η ελληνοκυπριακή πλευρά καθόρισε τους όρους της και μας τους ανακοίνωσε. Εμείς τι μέτρα θέλουμε στις ελεγχόμενες διελεύσεις; Ποιες οι αξιολογήσεις μας πάνω σε αυτό το θέμα, ποιες οι αξιολογήσεις των ειδικών μας στην υγεία; Αυτό είναι που λείπει».

Είπε ότι ελπίζει η έκθεση των ειδικών να πάρει την τελική της μορφή μια ώρα αρχύτερα, να διαβιβαστεί στον ίδιο και να υπάρχει στα χέρια των Τουρκοκυπρίων μελών της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία πριν την επόμενη συνάντηση της Επιτροπής. Σημείωσε ότι 1,500 άτομα βγάζουν το ψωμί τους στον «νότο», ότι δεν θέλουν να χάσουν την δουλειά τους και ότι και ο Τατάρ έχει την ίδια άποψη μαζί του.

Αναφερόμενος στα επιδημιολογικά στοιχεία στις ελεύθερες περιοχές, ο Ακιντζί είπε ότι αυτά δείχνουν πως η πανδημία τέθηκε υπό έλεγχο και ότι με αυτά τα επιδημιολογικά στοιχεία μπορούμε να αρχίσουμε τις διελεύσεις σταδιακά, ελεγχόμενα και προσεχτικά.

Στις δικές του δηλώσεις, ο Τατάρ είπε ότι δεν αντιτίθενται στο άνοιγμα των σημείων διέλευσης, τα οποία μπορεί να ανοίξουν με την δημιουργία των κατάλληλων όρων.

Αρχίζουν πτήσεις από Τουρκία στα κατεχόμενα από τις 10 Ιουνίου

Η Vatan (05.06.20) γράφει ότι o λεγόμενος «υπουργός συγκοινωνιών» Τολγκά Ατάκαν, σε ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και επικαλούμενος γραπτή δήλωση του Τούρκου Υπουργού Συγκοινωνιών Αντίλ Καραϊσμαϊογλου, δήλωσε ότι θα αρχίσουν πτήσεις από την Τουρκία στα κατεχόμενα στις 10 Ιουνίου.

Στην ανακοίνωση του Τούρκου Υπουργού αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα ότι η Τουρκία αναμένεται να αρχίσει σταδιακά πτήσεις σε 40 χώρες, αρχής γενόμενης από τις 10 Ιουνίου, οπόταν και θα αρχίσουν οι πτήσεις προς τα κατεχόμενα, το Μπαχρέιν, την Βουλγαρία, το Κατάρ και την Ελλάδα.

Στις 15 Ιουνίου θα αρχίσουν πτήσεις από την Τουρκία προς τη Γερμανία, την Αυστρία, το Αζερμπαϊτζάν, την Τσεχία, την Κροατία, το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία, την Βόρεια Μακεδονία, τη Λευκορωσία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Ρουμανία, την Σερβία, την Πολωνία και την Σιγκαπούρη.

Στις 20 Ιουνίου θα αρχίσουν πτήσεις από την Τουρκία σε Ολλανδία και Καζακιστάν.

Στις 22 Ιουνίου σε Αλβανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Δανία, Εσθονία, Φιλανδία, Νότιο Κορέα, Ιρλανδία, Μαυροβούνιο, Κιργιστάν, Λεττονία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία και Σλοβακία.

Στις 25 Ιουνίου θα αρχίσουν πτήσεις από την Τουρκία για το Βέλγιο.

Keywords
το φως, χονγκ κονγκ, ιουνίου, συμμετοχή, φως, τεστ, βουλη, σημαίνει, τδβκ, προσφορες, διαδηλωσεις, κυπρος, μαΐου, συγκοινωνιες, ελλαδα, ιαπωνια, ουγγαρια, κορεα, σλοβακία, κινηση στους δρομους, υπουργειο εσωτερικων, σταση εργασιας, νεα κυβερνηση, κοινωνικη συμφωνια, θεμα εκθεσης 2012, 600 δις, νίκος αναστασιάδης, κρουσματα σημερα, αξιολογηση, η ζωη, κομματα, ημερομήνια, σλοβακία, χωρες, το θεμα, αλβανια, βελγιο, βημα, βουλγαρια, γερμανια, δανια, δημοκρατια, δουλεια, εργασια, ηγετης, ημερησια, θεμα, ιρλανδια, οικονομια, ολλανδια, προγραμμα, πτησεις, ρουμανια, σημερινη, τεστ, υγεια, φως, ψωμι, ωρα, αυστρια, εξαιρεσεις, εβδομαδες, βοσνια, βορεια, βοσνια ερζεγοβινη, βραδυ, γινει, γινεται, γινονται, δευτερο, δυνατοτητα, δηλωση, δηλωσεις, ευκαιρια, ειπε, υπαρχει, εκθεση, ενημερωση, εργα, επικοινωνια, επιτυχια, επιθυμια, ερζεγοβινη, ερχονται, εσθονια, εσωτερικων, ευθυνη, ζημια, ζωη, ιδια, ιδιο, υποθεση, καταρ, κυβερνηση, κιργισταν, κομμα, κροατια, λουξεμβουργο, λογο, μαυροβουνιο, μαΐου, μακεδονια, μορφη, νορβηγια, οπωσδηποτε, οφελος, παμε, πεμπτη, πολωνια, πορτες, πυλες, πωλησεις, ρυθμιση, ρισκο, σερβια, συνεχεια, συμμετοχή, σιγκαπουρη, σπιτια, συνθηματα, τουρκια, το φως, τσεχια, φυσικα, φιλανδια, χονγκ κονγκ, ερωτησεις, ηγετες, ιουνίου, μεθοδος, μπροστα, πακετο, σημαίνει, θεματα, υγειας, βεβαιως, χερια
Τυχαία Θέματα