Κατεχόμενα: Σε «κέντρο νεότητας» θα διανυκτερεύσουν κάτοικοι λόγω κακοκαιρίας

Κάτοικοι στα κατεχόμενα Πάναγρα και Βασίλεια, των οποίων τα σπίτια υπέστησαν ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα χθες, θα διανυκτερεύσουν απόψε στο «κέντρο νεότητας Λαπήθου», ανακοίνωσε ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ ο οποίος μετέβη στην περιοχή για να δει επιτόπου την κατάσταση.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στα δύο αυτά χωριά σπίτια έχουν πλημμυρίσει και δρόμοι γέμισαν λάσπες και μπάζα, ό,τι παρέσυραν  τα ορμητικά νερά.

Πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι προειδοποιήσεις της «μετεωρολογικής υπηρεσίας» και της «αστυνομίας», είπε ο κ. Ουστέλ σε

διάσκεψη Τύπου στα Πάναγρα, προσθέτοντας ότι όλοι οι μηχανισμοί των «επαρχιακών διοικήσεων», των «δήμων», της «πολιτικής άμυνας», αλλά και ομάδες της «πυροσβεστικής» και της «αστυνομίας» βρίσκονται επί ποδός να βοηθήσουν τους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Οι εργασίες, πρόσθεσε, θα συνεχιστούν αύριο και μεθαύριο και οι ζημιές καταγράφονται.

Τ/κ ΜΜΕ μεταδίδουν ότι σπίτια πλημμύρισαν και στον κατεχόμενο Κορμακίτη. Σύμφωνα με την «μετεωρολογική υπηρεσία» στα κατεχόμενα η μεγαλύτερη ποσότητα βροχής χθες, έπεσε στην περιοχή του Κορμακίτη, 174 kg/m² κι ακολούθησαν οι περιοχές της Μύρτου με 66  kg/m², Λάρνακα Λαπήθου με 63 kg/m², στο Τρίκωμο με 61 kg/m², Καραβα με 60 kg/m².

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα