Κατεχόμενα: «Βυθιστήκαμε» – Κλειστά τα σχολεία εξαιτίας της κακοκαιρίας

Οι καταστροφές και οι πλημμύρες που προκάλεσαν σε πολλές περιοχές στα κατεχόμενα τα χθεσινά έντονα καιρικά φαινόμενα είναι το κύριο θέμα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των πέντε τουρκοκυπριακών εφημερίδων. Αναφορά γίνεται και σε αστυνομικές ειδήσεις αλλά και στις διεθνείς εξελίξεις.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Βυθιστήκαμε» γράφει ότι για ακόμα μια φορά τα έντονα καιρικά φαινόμενα μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποταμούς προκαλώντας πολλές υλικές ζημιές και αναφέρεται στις περιοχές που επηρεάστηκαν

περισσότερο ενώ δρόμοι έκλεισαν για την κυκλοφορία. Γράφει ακόμα ότι τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά ενώ «υπηρεσιακή άδεια» δόθηκε χθες μετά το μεσημέρι και στους «δημόσιους υπαλλήλους».  Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε απόφαση «δικαστηρίου» σε υπόθεση ναρκωτικών, στην οποία ο ύποπτος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε έξι μήνες ποινής φυλάκισης. Αναφορά γίνεται και στο αεροπορικό δυστύχημα στο Ιράν με 176 νεκρούς.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Βυθιστήκαμε» γράφει ότι καταστροφές προκάλεσαν τα χθεσινά έντονα καιρικά φαινόμενα ενώ κυρίως επηρεάστηκαν η κατεχόμενη Λευκωσία και Μόρφου. Αναφέρει ότι παρά τις πλημμύρες και τις καταστροφές δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Αλλού γράφει ότι σε συνέντευξη Τύπου ο «υπουργός τουρισμού» Ουνάλ Ουστέλ ανακοίνωσε την έναρξη δρομολογίων στα κατεχόμενα νέας αεροπορικής εταιρείας από τον ερχόμενο Μάη, σημειώνοντας ότι το όνομα της εταιρείας θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω. Η εφημερίδα δεν αναφέρεται σε άλλο θέμα στο σημερινό της πρωτοσέλιδο.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Κόκκινος συναγερμός», γράφει ότι οι χθεσινές έντονες βροχές επηρέασαν κυρίως την κατεχόμενη Λευκωσία, όπου οχήματα έμειναν ακινητοποιημένα σε λίμνες νερού, δρόμοι έκλεισαν και πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις. Γράφει αλλού ότι «δικαστήριο» στα κατεχόμενα καταδίκασε σε έξι χρόνια ποινή φυλάκισης άντρα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ξυλοδαρμό και κακοποίηση της συζύγου του. Αναφορά γίνεται και στην επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στην Τουρκία.  

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Βυθιστήκαμε στο νερό», γράφει ότι πολλές περιοχές στην κατεχόμενη Λευκωσία πλημμύρισαν προκαλώντας ζημιές σε περιούσιες, οικίες και χώρους εργασίες ενώ επί ποδός για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση ήταν μέλη της «πυροσβεστικής» αλλά και της «πολιτικής άμυνας». Αλλού αναφέρεται στην συγκατάθεση της κυβέρνησης σε αίτημα των ΗΠΑ για προσωρινή στάθμευση στην Κύπρο μονάδας ταχείας ανταπόκρισης. Προβάλλει ακόμα δηλώσεις ειδικών στην εφημερίδα σχετικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και πώς αυτή επηρεάζει την ευρύτερη περιοχή.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Έβρεχε καρεκλοπόδαρα, βυθίστηκε ο τόπος» αναφέρεται στις χθεσινές καταστροφές από τις έντονες βροχοπτώσεις και γράφει ότι πολλές περιοχές βυθίστηκαν στο νερό. Η εφημερίδα αναφέρει ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν αρχικά κατά τις πρώτες πρωινές ώρες στην κατεχόμενη Κερύνεια και στη συνέχεια επηρέασαν την κατεχόμενη Λευκωσία, μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια ενώ πολλές είναι και οι καταστροφές που προκλήθηκαν. Η εφημερίδα στο σημερινό της πρωτοσέλιδα αναφέρεται μόνο στην κατάσταση που δημιουργήθηκε στα κατεχόμενα λόγω των βροχών και συνοδεύει το δημοσίευμα της με κολάζ φωτογραφιών.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα