Κατεχόμενα:Άγρια δολοφονία ελλείποντος-Τον βρήκαν σε πορτ μπαγκαζ

Η αντίδραση που προκάλεσε η μη πρόσκληση του Μουσταφά Ακιντζί στο οικονομικό φόρουμ των επιμελητηρίων Τουρκίας – ψευδοκράτους όπου παρέστη ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, ο εντοπισμός σορού δολοφονημένου άνδρα στο πορτ μπαγκάζ του δικού του αυτοκινήτου και πληροφορίες για το νέο οικονομικό πρωτόκολλο Τουρκίας – ψευδοκράτους, είναι τα κύρια θέματα στον τ/κ Τύπο σήμερα.



Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Κάντε το ίδιο στον Ερντογάν» αναφέρεται στην αντίδραση του Μπαρίς Μπουρτζιού γιατί το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο στο πρώτο οικονομικό φόρουμ με το Επιμελητήριο της Τουρκίας που έγινε στα κατεχόμενα

όπου παρέστη και μίλησε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί δεν κλήθηκε. Αλλού γράφει ότι πάνω από το κεφάλι μας πετάνε τώρα και τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για την προστασία των Μπαρμπαρός, Φατίχ και Γιαβούζ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε παραλία του Αγίου Γεωργίου Κερύνειας πνίγηκε ο 72χρονος Τζόζεφ Φοραντάβις που ζει στο «νότο».

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Προεργασία για μεταρρυθμίσεις στην τροχαία κίνηση» γράφει για την έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε χθες ο «πρωθυπουργός» Τατάρ με τον «υπουργό μεταφορών» και τον «αρχηγό αστυνομίας» για την αντιμετώπιση των τροχαίων δυστυχημάτων μετά τα συνεχόμενα τροχαία με θύματα νεαρά άτομα. Αλλού γράφει ότι εκπρόσωπος του συνδέσμου τουρκικής ένωσης και αλληλεγγύης συμμετείχε στην πολιτιστική πορεία που διοργάνωσε η Διεθνής Πολιτιστική Συνάντηση κρατώντας την σημαία του ψευδοκράτους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στο πορτ μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου σε κεντρικό δρόμο της Λευκωσίας βρέθηκε η σορός ενός άνδρα που πιστεύεται ότι είναι ενός Αφρικανού φοιτητή που είναι ελλείπον πρόσωπο εδώ και μία εβδομάδα.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Θάφτηκε στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου» αναφέρεται στην ανεύρεση του πτώματος που πιστεύεται ότι είναι ο Ογουγιάλε από την Νιγηρία, 33 ετών και γράφει ότι το αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκε ανήκει στον ίδιο. Αλλού γράφει για την δήλωση Μπουρτζιού περί μεγάλης ασέβεια του τ/κ εμπορικού επιμελητηρίου προς το πρόσωπο του Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις προειδοποιήσεις Μογκερίνι προς την Τουρκία για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και την ανησυχία της ΕΕ για τις τουρκικές ενέργειες.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Σορός στο πορτ μπαγκάς» γράφει ότι ο Νιγηριανός που πιστεύεται ότι είναι το θύμα εγκληματικής ενέργειας, δηλώθηκε ως ελλείπον πρόσωπο από την 1η Ιουλίου και στο κρανίο του βρέθηκαν κύστες από χτυπήματα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αντιδράσεις προκάλεσε η αύξηση στην τιμή του γάλακτος από την «συνεργατική γάλακτος». Αλλού γράφει ότι μετά την χθεσινή έκταση σύσκεψη για τα τροχαία δυστυχήματα ο «πρωθυπουργός» Τατάρ έκανε έκκληση για «κοινωνική επιστράτευση» ανακοινώνοντας ότι θα προχωρήσουν σε συντονισμένο αγώνα για την μείωσή τους.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Κρίση εκπαιδευτικών Α και Β στο οικονομικό πρωτόκολλο» αναφέρεται στην ιεράρχηση των διδακτικών ωρών ανάλογα με την τάξη πράγμα που στο οικονομικό πρωτόκολλο ζητείται να καταργηθεί και να διδάσκουν όλοι το ίδιο. Επίσης καταργείται το επίδομα προετοιμασίας που δίδονταν αρχές της σχολικής χρονιάς σε όλους τους εκπαιδευτικούς. Αλλού γράφει για έγκλημα στη μέση της πόλης και αναφέρεται στον εντοπισμό της σορού άντρα στο πορτ μπαγκάζ του δικού του αυτοκινήτου. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι τρεις οργανώσεις κάλεσαν σε μποϊκοτάζ της παραλίας «Δερύνειας», όπως την ονομάζουν, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, όπου και φέτος επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε υπηκόους της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα