Κατέρρευσε διώροφο σπίτι στην κατεχόμενη Λευκωσία (pics)

Η κατάρρευση οικίας στην κατεχόμενη Λευκωσία, η αύξηση στα περιστατικά καρκίνου στα κατεχόμενα, οι δηλώσεις του «υπουργού γεωργίας» σχετικά με τα θέματα που αφορούν το χαρτοφυλάκιο του, οι χθεσινές συναντήσεις της Τζέιν Χολ Λουτ με τους δύο ηγέτες, οι δηλώσεις του «προέδρου» της «επιτροπής δημόσιας υπηρεσίας» ενόψει της αφυπηρέτησης του αλλά και οι επικρίσεις του «διευθυντή» των «υπηρεσιών» για τους αναπήρους κατά του «υπουργείου εργασίας» είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Κίπρις»

(Κύπρος), με τίτλο «Ο θάνατος από καρκίνο συμβαίνει τώρα από την ηλικία των 30» προβάλλει στοιχεία για τα περιστατικά καρκίνου στα κατεχόμενα σημειώνοντας ότι παρουσιάζουν αύξηση περιστατικά με τον αριθμό να ξεπερνά τις πέντε χιλιάδες ασθενείς. Γράφει ακόμα ότι άστεγη έμεινε η οικογένεια που διέμενε στο διώροφο σπίτι στην εντός των τειχών κατεχόμενη Λευκωσία, το οποίο ξαφνικά κατέρρευσε χθες. Αναφέρεται ακόμα στον κρίσιμο τραυματισμό 23χρονο μοτοσικλετιστή στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Αχώριστοι με τους επιτιθέμενους» γράφει ότι άτομα τα οποία πήραν μέρος στις επιθέσεις κατά της εφημερίδας τον περασμένο χρόνο βρίσκονται με στελέχη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας ενώ οι φωτογραφίες τους κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Γράφει ακόμα ότι, έχουν αρθεί όλα τα εμπόδια που αφορούσαν στη συμμετοχή Τ/κ στις Ευροεκλογές ενώ θα μπορούν να ψηφίσουν δείχνοντας μόνο την ταυτότητα τους.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματά μας» προβάλλει δηλώσεις του «διευθυντή» των «υπηρεσιών» για τους αναπήρους Γκιουνάι Κιμπρίτ στην εφημερίδα και γράφει ότι κατηγορεί το «υπουργείο εργασίας» ότι δεν ανακοινώνει τους πραγματικούς αριθμούς των αναπήρων στα κατεχόμενα. Αλλού αναφέρεται στην κατάρρευση διώροφου κτιρίου στην εντός των τειχών κατεχόμενη Λευκωσία. Γράφει ακόμα ότι ξεχωριστές συναντήσεις με τον ηγέτη των Τ/κ και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε χθες η Τζέιν Χολ Λουτ.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Γίνονται παράνομες πωλήσεις στον νότο» προβάλλει συνέντευξη του «υπουργού γεωργίας» Ερκούτ Σαχαλί στην εφημερίδα σχετικά με θέματα που αφορούν το χαρτοφυλάκιο του ενώ είπε ότι γίνονται πωλήσεις προϊόντων στον «νότο» με παράνομο τρόπο. Γράφει ακόμα ότι νέα συνάντηση με τους δύο ηγέτες θα έχει σήμερα η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ. Αλλού αναφέρει ότι πραγματοποιείται σήμερα στην Λευκωσία η κηδεία της συζύγου του πρώην ηγέτη των Τ/κ Ραούφ Ντενκτάς, Αϊντίν.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «260 γραπτές εξετάσεις στη δημόσια υπηρεσία εντός 1,5 χρόνου» γράφει ότι σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ενόψει της αφυπηρέτησης του ο «πρόεδρος» της «επιτροπής δημόσιας υπηρεσίας» Καμίλ Καϊράλ είπε ότι μεταξύ Οκτωβρίου 2018 και Δεκεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθούν συνολικά 260 γραπτές εξετάσεις για πρόσληψη «δημοσίων υπαλλήλων». Γράφει ακόμα ότι, στην εντατική βρίσκεται νεαρός μοτοσικλετιστής, ο οποίος τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα ξημερώματα Σαββάτου. Αλλού αναφέρεται στις χθεσινές συναντήσεις της Τζέιν Χολ Λουτ με τους δύο ηγέτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα