Κατέθεσε στην Αστυνομία για τον ξυλοδαρμό γυναίκας o Αρχιμανδρίτης Πορφύριος

Tο κατώφλι του Αρχηγείου Αστυνομίας πέρασε σήμερα ο Αρχιμανδρίτης της Πορφύριος, ως ύποπτος για τον ξυλοδαρμό γυναίκας στο προαύλιο του μοναστηριού, που έφερε στο φως η πρωινή εκπομπή του Σίγμα, «Πρωτοσέλιδο».

Ο Αρχιμανδρίτης Πορφύριος έδωσε κατάθεση επί μια ώρα, αποκλειστικά για το συγκεκριμένο βίντεο για το περιστατικό, στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων,

παρά την άρνηση του θύματος να προβεί σε καταγγελία σε βάρος του μοναχού.

Στους ανακριτές που διερευνούν το περιστατικό είχε κληθεί και ο ηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, ο οποίος δεν είχε αναφέρει τίποτε βοηθητικό προς τις έρευνες.                              Ανεξάρτητα από το περιεχόμενο των καταθέσεων των δύο μοναχών, ο φάκελος της Αστυνομίας για το περιστατικό του ξυλοδαρμού θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες. 

Στο μεταξύ, η ανακριτική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου συνεχίζει το έργο της για το θέμα της Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι με τους δύο μοναχούς να αναμένεται να καταθέσουν εντός των ημερών. 

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων εκ μέρους της Γραμματείας της Ιεράς Συνόδου, ο Βίκτωρας Στέλιου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι καταθέσεις των δύο μοναχών να ληφθούν από την ανακριτική επιτροπή επί τόπου στη Μονή Αββακούμ. 

Με την ανακριτική επιτροπή να εκδίδει αργότερα ανακοίνωση, η οποία στο ένα μέρος της απευθυνόταν στα Μέσα Ενημέρωσης και το άλλο στο χριστεπώνυμο πλήρωμα.

«Επειδή δημοσιογράφοι επεδίωξαν να μιλήσουν με μέλη της Ανακριτικής Επιτροπής, εμείς, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ανακριτικής Επιτροπής, δηλώνουμε κάθετα και κατηγορηματικά ότι δεν προτιθέμεθα να προβούμε σε οποιεσδήποτε δηλώσεις για την εν λόγω υπόθεση. Καλούμε όλους όπως ειρηνεύετε και εισέλθετε στο προκείμενο στάδιο της αγίας και μεγάλης τεσσαρακοστής, με νηστεία και προσευχή». 

Στα σκάνδαλα της Μονής Αββακούμ και σε δαιμονικές δυνάμεις αναφέρθηκε σε κήρυγμα του σε αγρυπνία ο Μητροπολίτης Μόρφου, Νεόφυτος, ο οποίος έχει αυτοεξαιρεθεί από το Συνοδικό Δικαστήριο.  

Διαβάστε επίσης: Ανακριτική Επιτροπή: Δεν θα προβεί σε δηλώσεις για υπόθεση Αββακούμ

Δείτε το ρεπορτάζ:

Keywords
Τυχαία Θέματα