Καθαρισμός ανοικτού καναλιού ομβρίων υδάτων και σχαρών στη Λάρνακα

Καλαμιώνες και άγρια βλάστηση απομακρύνθηκαν από ανοικτό κανάλι ομβρίων υδάτων μήκους 300 μέτρων που βρίσκεται στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού στη Λάρνακα. Επίσης γίνεται συστηματική εκστρατεία καθαριότητας των σχαρών της πόλης και της επαρχίας.

Σε ανακοίνωση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) αναφέρεται ότι συνεργεία του Συμβουλίου προέβησαν σε καθαρισμό σε τέσσερα διαφορετικά σημεία του καναλιού από την άγρια βλάστηση, καλαμιώνες και από σκουπίδια πού είχαν συσσωρευτεί σε αυτό. Στόχος της ενέργειας είναι η αποφυγή του κινδύνου πλημμυρών που προκαλούνται στην περιοχή

κατά τις περιόδους έντονων βροχοπτώσεων και η σωστή εκροή των ομβρίων υδάτων από το συγκεκριμένο ανοικτό κανάλι, προστίθεται.

Επισημαίνεται ότι «το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας, αναγνωρίζοντας το μέγεθος του προβλήματος των πλημμυρών στην πόλη και τις επακόλουθες επιπτώσεις, έθεσε στις προτεραιότητες του την υλοποίηση αειφόρων συστημάτων διαχείρισης ομβρίων υδάτων. Στα πλαίσια της προσπάθειας για ορθολογιστική και ολιστική αντιμετώπισή του το ΣΑΛ προχώρησε στην υλοποίηση σημαντικών έργων», αναφέρεται.

Επίσης, σημειώνεται πως «για καλύτερο προγραμματισμό των έργων του ΣΑΛ και για την έγκαιρη αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, ο Οργανισμός έχει συμβληθεί, στη βάση συγκεκριμένης συμφωνίας, με ιδιωτική εταιρεία πρόβλεψης καιρικών φαινομένων. Για το σκοπό αυτό εγκαταστάθηκαν μετεωρολογικοί σταθμοί σε διάφορά σημεία της Λάρνακας».

Ακόμη «σε συνεργασία με συνεργεία του Δήμου Λάρνακας, γίνεται συστηματική εκστρατεία καθαριότητας των σχαρών της πόλης και της επαρχίας, ενώ εκπονήθηκε σχέδιο δράσης αντιμετώπισης των έντονων καιρικών φαινομένων που προκύπτουν κατά καιρούς".

ΣΑΛ και Δήμος Λάρνακας προτρέπουν τους δημότες όπως προβούν στην κατάλληλη προετοιμασία του κάθε υποστατικού, οικίας, καταστήματος ή αποθήκης, ώστε να υπάρξει έγκαιρη και αποτελεσματική πρόληψη και/ή αντιμετώπιση προβλημάτων, που είναι πιθανόν να προκύψουν από αυξημένη βροχόπτωση, λόγω της χειμερινής περιόδου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα