Καθεστωτικοί Σιίτες κρατούν 800 άτομα ομήρους στο Χαλέπι

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι η εκκένωση του Χαλεπίου από τους αμάχους και τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε στη συνέχεια ότι δεν ολοκληρώθηκε. Στο μεταξύ, το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού μετέδωσε ότι καθεστωτικοί Σιίτες πήραν ως ομήρους 800 άτομα ενώ κατευθύνονταν με κονβόι, εγκαταλείποντας το Χαλέπι.

Πηγές της τουρκικής προεδρίας αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής απομακρύνθηκαν από το

Χαλέπι στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί με τη Ρωσία, 8 χιλιάδες άτομα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, δεκάδες λεωφορεία και μίνιμπας μετέφεραν τους αμάχους και τους ένοπλους της αντιπολίτευσης από το Χαλέπι.

Πηγές του Ανατολού ανέφεραν, ωστόσο, ότι το όγδοο κομβόι δεν κατάφερε να αναχωρήσει από το Χαλέπι, ενώ από τον χώρο από τον οποίο έφυγαν τα λεωφορεία ακούστηκαν εκρήξεις. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ομάδες Σιιτών εμπόδισαν την αναχώρηση των λεωφορείων και πήραν 800 άτομα ως ομήρους.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει συμφωνήσει με τον Ρώσο Πρόεδρο το μέρος στο οποίο θα συναντηθούν για τις διαπραγματεύσεις για το Συριακό και αναμένεται να προτείνουν στις πλευρές να συναντηθούν στο Καζακιστάν.

Τούρκοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι από το Χαλέπι αναμένεται να μεταφερθούν 80 χιλιάδες άτομα, τα οποία θα εγκατασταθούν στην πόλη με αντίσκηνα που ιδρύεται σε συριακό έδαφος αλλά είναι υπό τον έλεγχο της Τουρκίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα