Καθοριστικής σημασίας για Κομισιόν η ονομασίας της πΓΔΜ

Η Κομισιόν επαναλαμβάνει ότι η εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας είναι καθοριστικής σημασίας για την ευρωπαϊκή προοπτική της πΓΔΜ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε αρμόδια εκπρόσωπός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο ΚΥΠΕ, ωστόσο δεν υπεισέρχεται σε σχολιασμό της τρέχουσας διαδικασίας διαπραγμάτευσης, αναμένει όμως οι συνομιλίες να μεταφραστούν σε απτά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, κληθείσα από το ΚΥΠΕ

να προσδιορίσει τη θέση της Κομισιόν σε σχέση με τη συνεχιζόμενη διαδικασία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, η Μάγια Κοτσίγιαννιτς, αρμόδια εκπρόσωπος της Φεντερίκα Μογκερίνι και του Γιοχάνες Χαν, αναφέρει ότι "δεν σχολιάζουμε τις συνεχιζόμενες συνομιλίες". "Η διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας, συμπεριλαμβανομένης μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης του ζητήματος του ονόματος μετά από διαπραγμάτευση, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, παραμένει καθοριστικής σημασίας", αναφέρει.

Συνεχίζει δε λέγοντας πως "εν προκειμένω, χαιρετίζουμε πρόσφατα βήματα της κυβέρνησης της πΓΔΜ για τη διεξαγωγή συζητήσεων με τους ομολόγους τους στην Ελλάδα για την ενίσχυση των σχέσεων καλής γειτονίας και ελπίζουμε ότι αυτό θα μεταφραστεί σε περαιτέρω συγκεκριμένα, απτά αποτελέσματα".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα