Κατσουρίδης: Δεν έχουν ανατραπεί οι τάσεις-Ούτε αποκλείω αλλαγές (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο πολιτικός αναλυτής, Γιάννος Κατσουρίδης, ο οποίος μίλησε για τις προεδρικές εκλογές αλλά για το ζήτημα με τον Κόλιν Στιούαρτ.

Αρχικά αναφέρθηκε στο ζήτημα που προέκυψε με τον Κόλιν Στιούρτ τονίζοντας ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. «Αν σταθμίσουμε τα όσα έχουν ειπωθεί επίσημα από την Κυβέρνηση τότε σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα».

Συμπλήρωσε ότι η εικόνα που

βγαίνει προς τα έξω είναι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι ευχαριστημένη με τον Κόλιν Στιούαρτ. «Αν αυτά που έχουν ειπωθεί σε τουρκοκυπριακή εφημερίδα είναι αλήθεια, τότε δημιουργείται ένα σημαντικό πρόβλημα. Προστίθεται και στον τρόπο που παρουσιάστηκαν τα γεγονότα στην τελευταία έκθεση του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ».

Επεσήμανε ότι το Κυπριακό δεν είναι στα καλύτερα του λόγω της τοποθέτησης της Τουρκίας για λύση δύο κρατών. «Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών δεν είναι κάτι το άχρωμο, άοσμο και ουδέτερο. Υπάρχουν συγκεκριμένες χώρες με συμφέροντα, ενώ υπάρχουν και χώρες που κάνουν κουμάντο στις υπηρεσίες των ΗΕ». Συμπλήρωσε ότι συνήθως επιλέγουν δια της μέσης οδού και την ουδετερότητα έτσι ώστε να υπάρχουν ανοικτά τα κανάλια διαλόγου. «Σε τέτοιες συνθήκες ευνοείται ο δυνατός», είπε.

Σημείωσε ότι φταίει και η δική μας πλευρά λόγω των χειρισμών της. «Δεν μπορεί η πρωταρχική ευθύνη να είναι στη δική μας πλευρά».

Στη συνέχεα μίλησε για τις επικείμενες Προεδρικές εκλογές, τονίζοντας ότι οδεύουμε προς το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας. «Κάποιους τους έχει κουράσει, κάποιους τους έχει αφήσει εντελώς αδιάφορους, κάποιοι αρχίζουν τώρα να ασχολούνται. Θα δούμε αύξηση της πόλωσης και διασπορά ειδήσεων που ενδεχομένως να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Υπογράμμισε ότι η μέχρι τώρα εικόνα έδειχνε πολύ συγκεκριμένα πράγματα. «Ένας μικρός αριθμός μετρήσεων που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες δείχνουν κάτι διαφορετικό που είναι φυσιολογικό να επιτείνουν τη σύγχυση μέσα στον κόσμο. Δεν θα πω ότι υπάρχουν σκοπιμότητες γιατί δεν ανήκω σε αυτή τη σχολή αναλυτών».

Ο κ. Κατσουρίδης διευκρίνισε ότι η εικόνα που έχει είναι ότι δεν έχουν ανατραπεί οι τάσεις. «Όσο κονεύουμε σε ένα πραγματικό πολιτικό γεγονός, μετρούν διαφορετικά πράγματα στον ψηφοφόρο. Δεν αποκλείω αλλαγές. Οι δραματικές αλλαγές θα με εξέπλητταν».

Ακόμη, ανέφερε ότι αυτό που θα καθορίσει το αποτέλεσμα είναι η συμμετοχή του κόσμου, η συμπεριφορά των ανθρώπων που δεν εντοπίζονται στις μετρήσεις, η συσπείρωση των κομμάτων και η κρυφή ψήφος. «Όλα αυτά δείχνουν τη ρευστότητα μεταξύ των υποψηφίων. Άλλο οι 12 μονάδες διαφορά και άλλο οι 5 μονάδες».  

 Διαβάστε ακόμη: Παπαδόπουλος: Δεν θεωρούμε τους αριστερούς ψηφοφόρους μίασμα, όπως άλλοι

Keywords
Τυχαία Θέματα