Κάβο Γκρέκο: Θα έκαναν Μονή σε περιοχή Natura – Επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ

Αυθαίρετες χωματουργικές επεμβάσεις και παράνομες κατασκευαστικές εργασίες για ανέγερση μονής, χωρίς τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές εγκρίσεις και πολεοδομικές άδειες, πραγματοποιούνται στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο και συγκεκριμένα σε τεμάχιο εκκλησιαστικής γης το οποίο ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου. 

Μετά από καταγγελίες που υποβλήθηκαν στην Υπουργό Γεωργίας, το Τμήμα Περιβάλλοντος επισκέφθηκε την περιοχή και επιβεβαίωσε τις καταγγελίες. 

Οι επεμβάσεις διενεργήθηκαν χωρίς τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές εγκρίσεις και οικοδομικές άδειες.

Διαβάστε

ακόμη: Αρχιεπίσκοπος: Τσαρλατανισμοί και δήθεν θαύματα δεν βρίσκουν πια έδαφος

Το έργο εμπίπτει εξ ολοκλήρου εντός των προστατευόμενων περιοχών του δικτύου Natura 2000 της Ειδικής Ζώνης Διατήρησης (ΕΖΔ) και της Ζώνης Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) Κάβο Γκρέκο.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος προχώρησε άμεσα σε ενέργειες.

Ο αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος, Θεόδουλος Μεσημέρης ανέφερε ότι έγιναν αυστηρές συστάσεις για άμεση παύση των εργασιών αφού διαπιστώθηκε ότι οι εργασίες δεν γίνονταν μέσα από τις απαιτήσεις του θεσμικού πλαισίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Υπηρεσία Θήρας πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη και προχώρησε στην επιβολή εξώδικου ύψους 2.000 ευρώ λόγω της υποβάθμισης βιοτόπου και όχλησης της άγριας πανίδας. 

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξε περιβαλλοντική επέμβαση, εκχέρσωση και αποψίλωση βλάστησης στο συγκεκριμένο τεμάχιο γης.

Το τεμάχιο είναι αγροτικό και καλλιεργείται, πράγμα το οποίο διαπιστώνει ότι δεν υπήρξε αποψίλωση βλάστησης. 

Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου προχώρησε στον άμεσο τερματισμό των εργασιών ενώ γίνονται διαδικασίες σχετικά με την υποβολή όλων των μελετών για εξασφάλιση αδειοδότησης του έργου.   

Keywords
Τυχαία Θέματα